Oranje Nassauschool krijgt bezoek uit Aruba

15 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Gezonde School-team van de GGD Zuid-Holland Zuid en de Sliedrechtse Oranje Nassauschool krijgen donderdag 16 juni bezoek uit Aruba. Mevrouw M. Baiz, vakgebiedspecialist Beweging en Gezondheid bij de afdeling Curriculum Ontwikkeling van de Directie Onderwijs Aruba, wil zich door de GGD laten informeren over de ‘Gezonde School’. Baiz zal de hele dag bij de GGD aanwezig zijn om kennis op te doen over de aanpak van de Gezonde School door de GGD ZHZ. Om 11.00 uur zal zij samen met de GGD basisschool Oranje Nassau bezoeken waar zij wordt ontvangen door directrice Carin van den Herik.

De Oranje Nassau school is vorig jaar, in samenwerking met de GGD Zuid-Holland Zuid, gestart met ‘de Gezonde School’. Dat betekent dat de basisschool structureel en planmatig werkt aan het bevorderen van gezondheid van leerlingen en schoolpersoneel. De Oranje Nassauschool is hiermee de eerste school in Sliedrecht die met ‘de Gezonde School’ aan de slag gaat. Het schoolteam van de Oranje Nassau heeft besloten specifiek aan de slag te gaan met de thema’s voeding en bewegen. Binnenkort zullen zij het landelijk vignet Gezonde School aanvragen om te kunnen aantonen dat zij op een goede manier bezig zijn met gezondheid.

Mevrouw Baiz heeft samen met de werkgroep voor de Gezonde School in Aruba, van het Ministerie van Onderwijs en van het Ministerie van Volksgezondheid, de opdracht gekregen te werken aan een soortgelijk Gezonde School beleid voor basisscholen in Aruba. Baiz gebruikt haar bezoek om te onderzoeken of de manier van werken van de GGD Zuid-Holland Zuid, overgenomen kan worden in Aruba. Aruba zit momenteel in de beginfase van het opzetten van een beleidsplan voor de Gezonde school.

advertentie
advertentie