Zweten geblazen voor jeugdschakers

17 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Zes jeugdspelers van Schaakverenigiong Sliedrecht hebben donderdag 23 juni examen gedaan in de verschillende stappen. Examinator Wim Hokken zag Koos van de Berg de opgaven voor het diploma van Stap 3 maken. Voor Koos was het zweten geblazen (zie foto) en dat zal wel tot 30 juni gaan duren, wanneer de diplomauitreiking plaatsvindt.

Timo Stuij, pas 7 jaar en 25 juni deelnemer aan de Nationale Pupillendag, deed examen voor Stap 2. Dit aanstormende talent was snel klaar, maar of hij alles goed had blijft nog even de vraag. Dat geldt ook voor Joost Driessen en Teun Hitzerd, beiden afgelopen maand nog actief tijdens het NK voor E-teams. Beiden spelen nog geen seizoen en deden nu al examen voor Stap 2. Dat geldt ook voor Marco Kwakernaat, die in één seizoen flinke stappen heeft gemaakt. Ook voor hem is het afwachten tot 30 juni om te weten of hij het diploma krijgt uitgereikt. Tenslotte deed Jamila Naseri ook examen voor Stap 2. Zij ontpopt zich steeds meer als talentvolle schaakster en dat pas in haar eerste seizoen.

In de zeventiende ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht  veranderde aan de top van groep 1 niet veel, omdat de top 4 wist te winnen. Zo blijft het spannend aan de top en zal de laatste ronde moeten uitwijzen welke van de broers Mensing jeugdkampioen wordt. Ook om de derde plaats zal nog gestreden gaan worden tussen Jurgen de Haan en Jorik Klein.

Uitslagen jeugdgroep 1:

Adrian Mensing - Robin Urbanus 1-0

Roland Kop - Andrew Mensing 0-1

Joran van Eijl - Jurgen de Haan 0-1

Christiaan Verheij - Jorik Klein 0-1

advertentie
advertentie