Wandeling heemtuin en Alblasserbos

20 juni 2011 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT - Natuur- en Vogelwacht 'De Alblasserwaard' verzorgt zaterdag 2 juli een wandeling door de heemtuin en het Alblasserbos naast het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA). Thema deze wandeling is: Van weide naar natuur'.

Ruim 11 jaar geleden opende de NVWA haar nieuwe onderkomen aan de Matenaweg nabij het Alblasserbos. Ook werd de educatieve heemtuin (2500 m2) geopend en in gebruik genomen. Daarin allerlei leefgemeenschappen als een moerasoever, een onderkomen voor ringslangen, een insectenmuur en een blauwgraslandje. Dit schrale hooilandje wordt elk jaar gemaaid met als doel zeldzame planten die van een hoge waterstand en weinig voeding houden te tonen. Alle inspanningen zijn beloond en de eerste orchideeën staan nu in bloei. Het is de gevlekte Rietorchis die nu haar bloemen en lilakleur laten zien aan de bezoekers en natuurliefhebbers.

De wandeling start om 13.30 uur en duurt ongeveer 2 uur. Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Papendrecht aan de rand van het Alblasserbos aan het Oosteinde nabij Wijngaarden. Voor meer informatie zie de website www.nvwa.nl.

advertentie
advertentie