Tablis en brandweer geven folder over veiligheid uit

21 juni 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Tablis Wonen en de brandweer Sliedrecht ontwikkelden samen een folder voor bewoners van de Sliedrechtse portiekwoningen. De folder informeert de bewoners over het voorkomen van brand maar ook over wat te doen bij brand. De heer en mevrouw Visscher, bewoners van een portiekwoning in Sliedrecht, kregen woensdag 15 juni het eerste exemplaar van de folder uitgereikt.

Ed Jonkers van Tablis Wonen benadrukt dat veiligheid en een gevoel van veiligheid erg belangrijk zijn voor mensen. Doordat portiekwoningen maar één vluchtweg hebben, is het belangrijk dat de bewoners goed op de hoogte zijn van wat zij moeten doen bij brand. Maar ook hoe zij brand kunnen voorkomen. De goede samenwerking tussen de brandweer Sliedrecht en Tablis Wonen heeft geleid tot een duidelijke folder hierover. Binnenkort ontvangen alle bewoners van de portiekwoningen in Sliedrecht deze folder in de brievenbus.

Dat het belangrijk is dat het portiek en de trappenhal leeg blijven, is bij de heer en mevrouw Visscher zeker bekend. In het portiek zijn zelfs beugels aangebracht voor de rollators, zodat deze keurig aan de muur hangen. Op deze manier staan ze niet in de weg bij eventuele calamiteiten. In de woning zelf zijn rookmelders aangebracht. Tablis Wonen gaat in alle portieken een rookmelder ophangen. Mevrouw Visscher reageert daar enthousiast op: ,,dat is niet gek''. Ook de heer Visscher is blij dat iedereen geattendeerd wordt op het in acht nemen van de veiligheid.

Foto-onderschrift

De heer Leenhouts (brandweer Sliedrecht), Ed Jonkers en Nicolette van Noordennen overhandigen de eerste folder ,,wat te doen bij brand in portiekwoningen'' aan de heer en mevrouw Visscher.

advertentie
advertentie