Inwoners van Sliedrecht ontdekken Cliëntenraad

23 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,De service ging in mijn geval erg ver. Iemand is zelfs met me meegegaan naar het Bureau Sociaal Raadslieden. Ik ben echt heel erg goed geholpen. Jammer eigenlijk dat ze alleen op woensdagochtend open zijn. Maar wat mij betreft mag de Cliëntenraad nog heel lang mag blijven.'' Aan het woord is een inwoonster van Sliedrecht die onlangs advies heeft gekregen van de Cliëntenraad Sliedrecht waardoor ze haar leven weer op de rit heeft gekregen.

Sinds een half jaar beschikt de Cliëntenraad Sliedrecht over een eigen spreekuurruimte waar uitkeringsgerechtigden of mensen met een minimuminkomen elke woensdagochtend kunnen aankloppen voor advies. Het advies is gratis en men staat klaar om mensen van advies te dienen over problemen met betrekking tot huisvesting, financiën en zorg en alles waar men tegenaan loopt bij een minimuminkomen. Vaak bestaat dat advies uit doorverwijzen naar de juiste instanties en uit het samen maken van een afspraak. Vaak blijkt een luisterend oor al voldoende om mensen te laten zien dat ze er niet alleen voor staan. De cliënten worden geholpen bij hun problemen totdat zij hun doel hebben bereikt. De leden van de Cliëntenraad die het spreekuur bemensen, putten veelal uit eigen ervaring en kennis.

Het blijkt dat ruime behoefte bestaat onder mensen met een minimuminkomen die een eind op weg geholpen willen worden met financiële problemen. Sinds de opening hebben heel wat mensen de weg naar de spreekuurruimte weten te vinden. De Cliëntenraad Sliedrecht is een onafhankelijke belangenorganisatie voor alle burgers van Sliedrecht die een (aanvullende) uitkering ontvangen van de Sociale Dienst Drechtsteden of een minimuminkomen hebben. Een afspraak voor advies kan telefonisch gemaakt worden op dinsdagochtend tussen 9.00 uur en 12.00 uur via nummer 06-11844374. Op woensdagochtend wordt men te woord gestaan in de spreekuurruimte aan de Valkhof. Wie het team in de spreekuurruimte wil komen versterken, kan vragen naar Linda Both. Gegadigden moeten sociaal betrokken zijn en enige kennis hebben van uitkerende instanties. Van 1 juli tot 15 augustus is de spreekuurruimte van de Cliëntenraad Sliedrecht gesloten wegens vakantie. Het telefonisch spreekuur is in de vakantieperiode in plaats van dinsdagochtend op woensdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur via 06-19952282.

advertentie
advertentie