Jeugdschaker Rick Stuij kampioen van jeugdgroep 2

26 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Hij was bijna niet meer in te halen voor zijn concurrenten. En dat gebeurde uiteindelijk ook niet: Rick Stuij mag zich de nieuwe jeugdkampioen van de tweede jeugdgroep van Schaakvereniging Sliedrecht noemen. De 12-jarige jeugdspeler stond de hele competitie bovenaan en scoorde uiteindelijk 86 procent (12 zeges uit 14 partijen). Hij verloor alleen van de uiteindelijke nummer twee, Jasper de Jager, en van de nummer vier, Koos vd Berg. Rick gaat het dus volgend seizoen opnemen tegen de beste jeugdspelers van Schaakvereniging Sliedrecht.

Jasper de Jager werd keurig tweede nadat hij in de laatste ronde concurrent Matthias vd Dool wist te verslaan. Matthias zakte door de nederlaag naar de vijfde plaats in de eindstand. Debutant Jochem Nederlof werd in zijn eerste seizoen direct derde en dat belooft nog wat voor de komende seizoenen.

In de eerste groep eindigden de gebroeders Mensing, Adrian en Andrew, gebroederlijk op de eerste plaats. Het beslissingsduel eindigde in remise, zo ook de daarop volgende drie snelschaakpartijen. De wedstrijdleiding gaat zich bezinnen of er uiteindelijk twee kampioenen zullen worden gehuldigd.

Jurgen de Haan verzekerde zich van de derde plaats door Roland Kop schaakles te geven.

Uitslagen jeugdgroep 1:

Adrian Mensing - Andrew Mensing 0,5-0,5

Tjerry Hut  - Robin Urbanus 0,5-0,5

Roland Kop - Jurgen de Haan 0-1

Uitslagen jeugdgroep 2:

Kees Redelijkheid - Jochem Nederlof 0-1

Matthias vd Dool - Jasper de Jager 0-1

advertentie
advertentie