Romeijn wint internationale Nachtlauf in Duitsland

26 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Jeroen Romeijn heeft afgelopen zaterdagavond de 33ste Internationale Fidelitas Nachtlauf in Karlsruhe gewonnen. Dit is een ultra-race rondom de stad Karlsruhe met één grote ronde van 80 kilometer met daarin 800 hoogtemeters.

,,De eerste 20 kilometer waren redelijk vlak en lag ik in derde positie", vertelt Sliedrechter Romeijn over zijn koers. ,,De winnaar van 2009 en 2010 ging hard weg, maar ik liet hem lopen, concentrerend op mijn eigen race. Tussen 18 en 55 kilometer was het continue omhoog en omlaag, met regelmatig een flinke steile lange helling erin. De route was schitterend, door dichte bossen, door velden en 70 procent onverhard." Tussen 25 en 35 was het stuivertje wisselen aan de kop. ,,Omhoog liep ik snel naar de koplopers toe, maar omlaag denderden ze weer over me heen. Ze smeten met hun krachten, wat niet verstandig is, weet ik uit ervaring."

Na 35 kilometer pakte Romeijn definitief de leiding van de race om deze niet meer af te staan. ,,De route was goed aangegeven, maar toen eenmaal de duisternis inviel was het zeer lastig oriënteren. Ik had geen hoofdlamp bij me, wat verplicht bleek te zijn, maar het werd door de vingers gezien. Achteraf gezien bleek het wel een gemis, want de laatste 15 kilometers liep ik in het pikdonker. Vuurvliegjes gaven soms een beetje licht, maar verder was het duisternis troef. Bij kilometer 72 en 79 liep ik daardoor kort verkeerd, maar gelukkig werd ik snel door oplettende toeschouwers weer op het juiste pad gebracht."

Na 6 uur en 04 minuten kwam Romeijn als eerste aan op de atletiekbaan, tien minuten sneller dan de nummer twee, de winnaar van 2009 en 2010. Derde werd een Duitse loper in 6u38.

advertentie
advertentie