Joëlle Bos vierde van Nederland bij NK in jongste categorie

26 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In Roosendaal vond zaterdag 25 juni de Nationale Pupillendag plaats, waar de beste spelertjes van het land in de jongste drie categorieën (F,G en H) tegen elkaar streden. Namens Sliedrecht namen dit jaar Timo Stuij (categorie G) en de zusjes Elianne en Joëlle Bos (categorie H) deel. Joëlle Bos wist te verrassen met een vierde plaats in de meisjescategorie H. De pas zevenjarige Joëlle scoorde 2,5 punten en kwam net een halfje te kort om in de top 3 te eindigen.

Tweelingzus Elianne had zich als kampioen van de RSB geplaatst. Gezien het sterke deelnemersveld en de spanning van het NK wist Elianne niet zo goed te scoren als zus Joëlle. Elianne scoorde uiteindelijk een remise tegen haar zus en eindigde als zesde.

De 8-jarige Timo Stuij speelde een categorie hoger en had sterke tegenstand. Toch wist hij bijna een 50 procent score te behalen en dat was in het sterke deelnemersveld een goede score. Drie gewonnen partijen leverden hem uiteindelijk de 25e plaats op. Gezien het feit dat Timo nog niet zo lang schaakt is dit een prima resultaat. Binnen één seizoen speelde hij zijn tweede NK.

Alle deelnemers ontvingen een mooie herinneringsmedaille aan deze leuke en leerzame dag  

advertentie
advertentie