Karatekaatjes Tsunami op examen

29 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De afdeling Kyokushin karate Sliedrecht deed vrijdag 24 juni examen in de sportschool De Sprong aan de Elzenhof. Het ging er hard maar sportief aan toe. Bijna alle junioren deden examen voor een hogere slip of band. Zoals bij iedere locatie mochten de familieleden en vrienden na het technisch examen de vooruitgang van zoon of dochter gade slaan. De karateka moest vrij vechten, kata en het traditioneel breken van de plank(en) laten zien en het was geweldig om te zien hoe ze allen slaagden voor deze testen.

Kyokushin karate is een harde karatestijl al doen de junioren rustiger aan. ,,De harde scholing geeft je een richtlijn in je dagelijkse leven. Je leert doorzetten, afzien, tegenslagen verwerken en ook doorgaan als je denkt dat je eigenlijk niet meer kan", zegt de voorman van Tsunami Jan de Bruin. ,,Het draait niet alleen om de sport, maar ook om discipline, beleefdheid en etiquette. Als je de dojo binnenkomt of verlaat groet je netjes de dojo en andere karateka.

Budokai Tsunami geeft Kyokushin karate, Jiu Jitsi en cursussen in weerbaarheid en zelfverdediging(zelfvertrouwen). Meer informatie via www.kyokushin-tsunami.nl of 06-22113655 (Jan de Bruin).

advertentie
advertentie