Workshops Unites by Music mondharmonica spelen

29 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Stichting United by Music verzorgt op vrijdag 15 juli twee workshops mondharmonica voor mensen met een verstandelijke beperking van de zorgorganisaties in de Drechtsteden, zoals ASVZ, Philadelphia Zorg, Gemiva en Syndion. Iedere deelnemer krijgt een "bluesharp", zoals de mondharmonica ook wel genoemd wordt, kado.

De workshops worden gegeven door de Amerikaanse mondharmonicaspeler Billy Watson, die momenteel toert met de band van Candye Kane en met de artiesten van United by Music. De deelnemers krijgen via een tolk uitleg over de diverse stemmingen die te creëren zijn met de mondharmonica. Daarnaast zal er ook een iets worden verteld over de geschiedenis van de blues. Vervolgens leren de deelnemers de allereerste beginselen die nodig zijn voor het bespelen van de bluesharp. Alle deelnemers werken samen binnen een uur aan een korte eindpresentatie op basis van een oude blues-gospelmelodie.

,,Het doel van de workshop is het kennis leren maken met een eenvoudig instrument", aldus Suze van Wijngaarden van United by Music. ,,Via het maken van muziek kunnen we de participatie van mensen met een verstandelijke beperking binnen onze samenleving bevorderen. Door het eventuele muzikale talent te tonen, zullen ze beter kunnen integreren, omdat ze ook iets hebben waar ze trots op kunnen zijn."

De workshops worden gegeven in Lunchroom Den Witten Haen aan de Groenmarkt 19 in Dordrecht. De eerste is van 11.00 tot 12.00 uur, de tweede van 13.00 tot 14.00 uur. Om 15.00 uur volgt de presentatie op het podium op het Scheffersplein met alle deelnemers. Per workshop kunnen 12 deelnemers meedoen. Bij grote belangstelling zal getracht worden een derde workshop te organiseren. Deelname is gratis. Inschrijven kan via info@unitedbymusic.nl of 0184-491485.

advertentie
advertentie