Willy Wortels maken kennis met ondernemerschap

2 juli 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De leerlingen van WWW, de Willie Wortel Werkgroep, oftewel de plusklas van de Vereniging Christelijk Onderwijs Sliedrecht, kunnen terugkijken op een leuk en leerzaam project: Kids in Bizz. Met het project, opgezet door de stichting Jong Ondernemen, hebben de leerlingen de afgelopen weken kennis kunnen maken met het ondernemerschap.

De Willie Wortels werden verdeeld in drie ondernemingen. Tijdens excursies naar Albert Heijn en de Wereldwinkel en een gastles van een zakelijk begeleider kwamen de drie p's (product, presentatie en prijs) aan bod. Na een uitgebreid marktonderzoek werd door elke onderneming één fairtrade-product gekozen om te gaan in- en verkopen. Vervolgens moesten de leerlingen zelf de verkoopprijs en het aantal in te kopen artikelen bepalen. Deze artikelen zijn door de leerlingen verpakt en versierd om ze zo nog aantrekkelijker te maken voor de verkoop. Ook moesten ze reclame maken. Er werden flyers uitgedeeld en posters opgehangen.

De leerlingen kregen op alle vier de scholen van de VCOS, de Anne de Vriesschool, de Oranje-Nassauschool en de twee locaties van de Prins Willem-Alexanderschool, de kans hun producten te verkopen. En dat liep als een trein. De winst bleek na afloop 295,13 euro. Dat bedrag is op dinsdag 28 juni overhandigd aan de dames Boer en De Kluijver van Unicef, het doel dat de kinderen zelf met elkaar hadden bepaald.

advertentie
advertentie