Adrian en Andrew Mensing de nieuwe jeugdkampioenen van Schaakvereniging Sliedrecht

2 juli 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De gebroeders Mensing - Adrian en Andrew - hebben geschiedenis geschreven door beiden jeugdkampioen van Schaakvereniging Sliedrecht te worden. Na een spannende competitie einigden ze gebroederlijk bovenaan. Ook een beslissingspartij eindigde in remise, zodat beiden nu samen jeugdkampioen zijn geworden.

De 12-jarige Adrian speelt nog maar twee seizoenen clubschaak en heeft zich razendsnel ontwikkeld tot één van de sterkste jeugdspelers in de regio in zijn leeftijdscategorie. Komend seizoen speelt Adrian in het C-team dat mee gaat doen aan het NK voor C-teams. Ook de 11-jarige Andrew speelt in datzelfde team, ondanks dat hij nog D-speler is. Ook Andrew is in twee seizoenen één van de sterkste D-spelers in de Rotterdamse Schaakbond geworden. Beide broers hebben hun vooruitgang nu bekroond met het jeugdkampioenschap van Schaakvereniging Sliedrecht. Zij bleven in de eindstand titelverdediger Jurgen de Haan ruim voor. Er waren ook bekers voor Jorik Klein en promovendus Joran van Eijl.

In de tweede groep gingen de bekers  naar kampioen Rick Stuij, Jasper de Jager, Jochem Nederlof, Koos vd Berg en Matthias vd Dool.

In de derde groep werd de pas 7-jarige Timo Stuij als kampioen gekroond. Dit aanstormende talent, dat afgelopen seizoen aan twee NK's heeft deelgenomen, speelt nog maar één seizoen en dan al direct kampioen worden in de derde groep is een uitstekende prestatie. Tweede werd Levijn de Jager, die zo ook zijn goede spel zag worden beloond. Verrassend maar zeer verdiend was de derde plaats van Manon van de Graaf, die zich als beste meisje goed staande hield tussen al die jongens.

In de beginnersgroep was de eerste prijs voor Joëlle Bos, die haar tweelingzus Elianne net voor bleef. Ook deze talenten hebben al een NK achter de rug in het eerste seizoen dat ze schaken. De pas 4-jarige Luana Mensing greep de derde prijs en maakte zo van de jeugdcompetitie een Mensing-feestje.

advertentie
advertentie