Schilderijen in Streeknatuurcentrum

4 juli 2011 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - In het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard (NVWA) zijn tot en met half augustus schilderijen te bewonderen van de in Duitsland geboren amateurschilder Siegfried Schirner.

De Duitse Nederlander die in Papendrecht woont, verhuisde in 1972 naar Nederland (Papendrecht) en nam de Nederlandse nationaliteit aan. Al op jonge leeftijd was er de grote voorliefde voor tekenen, maar door zijn werk was er weinig tijd voor deze hobby. Na het overlijden van zijn echtgenote en na zijn pensioen werd de hobby weer opgepakt. Een deel van zijn werk is nu te bewonderen in het Streeknatuurcentrum. Siegfried is autodidact en schildert het liefst met olieverf. In mindere mate past hij de technieken acryl en aquarel toe. Zijn werken signeert hij als: “Siegie “ .

Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 in Papendrecht nabij het Alblasserbos aan de rand van Wijngaarden. Het SNCA is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot en met 17.00 uur. Zie ook de website www.nvwa.nl.

advertentie
advertentie