Nieuw speelplaatsje voor Beversweer

4 juli 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Wethouder Ad de Waard opende woensdagmiddag, samen met de buurtkinderen, officieel het nieuwe speelplaatsje bij de Beversweer in Sliedrecht. Het speelplaatsje is compleet gerenoveerd en heeft nieuwe speeltoestellen gekregen.

Het oude speelplaatsje voldeed niet meer aan de wensen van de bewoners. De toestellen, waaronder wipkippen, waren hoofdzakelijk geschikt voor kleine kinderen terwijl de leeftijd in de buurt inmiddels hoger lag. Daarom deed een buurtcomité een aanvraag aan de gemeente, die positief reageerde. Gezamenlijk werden de ideeën voor een nieuw plaatsje uitgewerkt. ,,We vinden het belangrijk dergelijk projecten samen met de burgers op te pakken zodat we zeker weten dat de nieuwe inrichting aan hun wensen voldoet", vertelt Ad de Waard. ,,De bewoners gaven aan prijs te stellen op een tafeltennistafel en schommels en dus zijn die er gekomen."

De wethouder sprak de kinderen uit de buurt woensdagmiddag wel even streng toe: ,,Jullie hebben om deze toestellen gevraagd, houd ze dan ook netjes bij. Ruim de boel op als er gespeeld is. En pas op, ik kom af en toe stiekem kijken." Hij besloot zijn toespraakje met een cadeau voor de kinderen: een setje batjes met pingpong-balletjes. Daarna konden de scharen ter hand genomen worden en werd het lint van roze en blauw crêpe papier doorgeknipt door de wethouder en de buurtkids.

advertentie
advertentie