Extra geluidsmeting Betuwelijn

8 juli 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - ProRail en Keyrail hebben besloten een extra geluidsmeting uit te laten voeren. Aan een onafhankelijk bureau, DGMR, is gevraagd de meting zo snel mogelijk uit te voeren en staat nu gepland voor deze maand. Een exacte datum is nog niet bekend. ,,De reden hiervoor is dat de dag waarop wordt gemeten representatief moet zijn, onder andere qua weersomstandigheden en treinverkeer. En dat is nu nog niet te voorspellen", aldus Elles in 't Hout, woordvoerder namens ProRail.

ProRail en Keyrail hebben in maart van dit jaar in het kader van de evaluatie van de Milieu Effect Rapportage (MER) op de Betuweroute geluidsmetingen uitgevoerd in de omgeving van Hardinxveld-Giessendam. Bij deze metingen is een aantal omwonenden aanwezig geweest. Op één van de meetdagen hebben omstandigheden (waaronder weersomstandigheden) ervoor gezorgd dat de treinen langzamer reden. Om een zo representatief mogelijk beeld te krijgen, hebben ProRail en Keyrail in samenspraak met omwonenden, besloten om aanvullend te meten.

De opzet van de meting en de wijze waarop bewoners geïnformeerd worden is besproken met een aantal omwonenden, DGMR en de gemeente. Bewoners kunnen ook bij deze meting aanwezig zijn. Op het moment dat de resultaten bekend zijn, organiseren ProRail en Keyrail een informatiebijeenkomst voor de bewoners. Dit zal in dit najaar plaatsvinden.

advertentie
advertentie