Griendenfeest duikt in het verleden

11 juli 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een dag zonder conflicten over blaffende honden, verkeerd geparkeerde auto's of uit de hand gelopen barbecues. Daar draait het Griendfeest om. Een traditie die tien jaar geleden startte en de buurt voor altijd heeft veranderd, durven de organisatoren te stellen. Vrijdag 19 augustus wordt de jubileumeditie gehouden waarbij terug gekeken wordt op het afgelopen decennium. ,,Een terugblik op tien mooie jaren van feest, muziek en gezelligheid", zegt Marjanne Roest van de Griendencommissie.

De tiende editie van het Griendfeest heeft nostalgische inslag met het thema ''Back to 10 jaar Griendfeest''. Alle activiteiten bevatten een kwinkslag naar het verleden of snuffelen aan hetgeen de toekomst in petto heeft. Zo wordt op een groot scherm een compilatie te zien van de hoogtepunten van de afgelopen tien jaar.Ook Jan Pak de Leuning mag niet ontbreken op dit jubileum. ,,Jan Pak de Leuning was tien jaar geleden al aanwezig als spectaculaire buurtact", vertelt Marjanne Roest. ,,Ondanks dat ze ook last van de tand des tijds hebben en dat de heupen niet meer zo soepel bewegen als in het verleden, brengen ze nog steeds plezier, muziek en bovenal veel vertier op het podium."

Een andere traditie die niet mag ontbreken is het middagprogramma voor de kinderen, met onder andere een speciale glijbaan, diverse spelletjes en suikerspinnen. Het avondprogramma blijft nog even een verrassing. ,,Maar we beloven in ieder geval veel spektakel en een onvergetelijke ervaring.

De buurtbewoners wordt gevraagd de oude tuinversieringen weer uit de schuur te halen. Als thema kunnen ze kiezen uit alles wat de afgelopen tien jaar voorbij is gekomen: sprookjes, wild west, winter, kermis, Olympische spelen, spreekwoorden en gezegdes, enzovoort. De beste versiering wint geheel volgens de traditie een speciale prijs. Roest: ,,Wat het is houden we ook nog even geheim maar om alvast een hint te geven: het heeft met vliegtuigen te maken."

advertentie
advertentie