Maaltijdservice als alternatief tijdens vakantieperiode

14 juli 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Tijdens de zomermaanden kunnen inwoners uit de hele regio gebruik blijven maken van de maaltijdservice van Rivas. ,,Met name voor mensen voor wie dagelijks gekookt wordt door bijvoorbeeld hun kinderen of buren is dit een goede oplossing. Zij kunnen voor de vakantietijd complete gerechten bestellen zodat ze dagelijks een koelverse maaltijd hebben", vertelt Nel Bleuanus, werkzaam bij de maaltijdservice van Rivas.

Met name ouderen uit de regio maken wekelijks voor een aantal maaltijden gebruik van de maaltijdservice. ,,De mensen bepalen zelf hoeveel maaltijden ze voor de hele week bestellen", vertelt Bleuanus. ,,We bezorgen dan wekelijks, op dezelfde dag en op een vast dagdeel, aan huis. Zeker tijdens de vakantieperiode is het een prima tijdelijk alternatief."

Bij de maaltijdservice hebben mensen een ruime keuze uit soepen, salades, hoofd- en nagerechten. ,,De maaltijden wisselen regelmatig en zijn daardoor altijd in lijn met het seizoen", vervolgt Nel. ,,Daarnaast zijn er ook maaltijden beschikbaar voor mensen die een speciaal dieet volgen en bijvoorbeeld cholesterolarm of zoutloos eten."

De speciale catalogus met een overzicht van alle maaltijden en bestelformulieren is aan te vragen via Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief). Na bezorging zijn de maaltijden gewoon in de koelkast te bewaren. De kosten voor de gerechten variëren van € 0,70 voor een nagerecht tot € 5,12 een hoofdgerecht. Hoofdgerechten die bereid moeten worden volgens een speciaal dieet kosten € 10,24.

advertentie
advertentie