Natuurwandeling bij Vogelwacht Alblasserwaard

24 juli 2011 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Natuur en Vogelwacht De Alblasserwaard (NVWA) verzorgt zaterdag 6 augustus een natuurwandeling met het thema: Planten en de paddenpoel.

De paddenpoel in de tuin van de Natuur- en Vogelwacht is de moeite waard om aandacht aan te geven. Niet alleen als het gaat om kikkers, padden en diverse libellen. De plantengroei in en rondom het water is rijk en mooi. Mensen die meer willen weten over de pitrus, het waterdrieblad, de wateraardbei of zilverschoon, zijn van harte uitgenodigd.

De wandeling start om 13.30 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) van de NVWA. Eerst krijgt de paddenpoel de nodige aandacht, daarna kiest de gids voor de rest van de tuin of even flink doorstappen in het Alblasserbos. Het geheel duurt circa twee uur. De deelname is gratis.

De natuurgids van die middag is Nel Welschen en voor meer informatie kunnen belangstellenden contact met haar contact opnemen: 078-6172348 of bellen met het SNCA via 0184-412618. Hert SNCA ligt aan de Matenaweg 1 in Papendrecht aan de rand van het Alblasserbos nabij het Westeinde van Wijngaarden. Zie ook www.nvwa.nl.

advertentie
advertentie