Kasteel De Haar decor voor sfeervol concert New Classic Quartet

29 juli 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op 13 en 14 augustus vormt Kasteel De Haar in Haarzuilens het feeërieke decor voor een openluchtconcert van het New Classic Quartet. Dit muzikale kwartet, bestaande uit vier heren die hun sporen hebben verdiend in de Nederlandse musical- en operawereld, trakteert het publiek deze avond op een voorstelling vol lichtklassieke muziek. Het concert wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. Voor inwoners van de Alblasserwaard is het mogelijk om per bus naar dit concert te gaan. Een speciale touringcar rijdt langs verschillende opstapplaatsen in de regio.

Het New Classic Quartet treedt sinds 2007 op in binnen- en buitenland en brengt moderne muziek in een klassiek jasje in de stijl van de internationale groep Il Divo. Het kwartet bestaat uit Marcel Smid, Koen Iking, en de Sliedrechters Michael van Hoorne en Bart Mijnster. Tijdens dit concert zingen de muzikale vrienden ondermeer 'Mama', 'You raise me up' en 'Because we believe', maar ook klassiekers als 'Volare' en 'Amigo's para Siempre' passeren de revue.

Kasteel de Haar is het grootste en meest sprookjesachtige kasteel van Nederland. Het middeleeuwse Huis De Haar werd in de loop van de 14e eeuw gesticht. In 2001 werd begonnen aan een grootschalige restauratie van de Kapel, het Kasteel, de tuinen en de entree en werd op 15 juni jl. heropend. Het landgoed bezit naast de vele bijzondere bouwwerken een uitgestrekt park met prachtige tuinen en uitbundige waterpartijen. Het park is voorafgaand aan het concert vrij toegankelijk.

Het concert vindt plaats op zaterdag 13 augustus en zondag 14 augustus om 20:15 uur in de tuin van Kasteel De Haar. Kaarten à € 24,00 zijn vooraf te reserveren via www.SeeTickets.nl of 0900 1353 (€ 0,45 cpm) en vanaf 2 uur voor aanvang van het concert aan de kassa. Het schema van de bus, die door de Albasserwaard belangstellenden oppikt, ziet er als volgt uit: 17:35 uur Gorinchem, 17:50 uur Hardinxveld-Giessendam, 18:00 uur Sliedrecht, 18:20 uur Molenaarsgraaf, 18:30 uur Ottoland en 18:45 uur Meerkerk.Meer informatie: www.NewClassicQuartet.com of 0184 417 797.

advertentie
advertentie