Merweradio zoekt de zonnigste hits voor de Zomerse 50

3 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merweradio is op zoek naar de meest populaire zomerhits allertijden. De omroep wil zo de zon weer terug krijgen in de regio. Door het droevige herfstachtige weer van de afgelopen weken ontbreekt bij veel mensen het vakantiegevoel. Merweradio's John Deventer en Peter Boer willen dat veranderen. Op 20 augustus wordt daarom de Zomerse 50 uitgezonden, de meest zonnige hitlijst met de vijftig populairste zomerhits. Iedereen kan zelf meestemmen voor de lijst op www.zomerse50.nl. Vorig jaar bestond de top drie uit Yolanda Be Cool met We no speak Americano, Summer of '69 van Bryan Adams en de Lambada van Kaoma. Voorafgaand aan de uitzending horen de luisteraars de nummers, die het net niet gehaald hebben.

De jaarlijkse Zomerse 50 is uitgegroeid tot een radio-evenement met 150 omroepen die de hitlijst uitzenden in Nederland en België. In de lijst staan oude zomerhits, maar ook nieuwe. ,,Volgens de tussenstand is dé zomerhit van het jaar nog in handen van de Spaanse dj Sak Noel'', vertelt initiatiefnemer Martijn de Lange. ,,Deze dj scoort momenteel een grote hit met het nummer Loca People, gezongen door de Nederlandse zangeres Esthera Sarita. Maar er kan nog twee weken gestemd worden, dus het is nog te vroeg om te juichen voor dit duo.''

Kijk voor meer informatie over de Zomerse 50 op www.zomerse50.nl, of kijk op de website van Merweradio, www.merweradio.nl.

advertentie
advertentie