Bezienswaardigheden Zuid-Holland nu ook zichtbaar via VVV Layar

4 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het rijke en gevarieerde aanbod aan bezienswaardigheden in Zuid-Holland is door de VVV's van Zuid-Holland gebundeld in de layar 'VVV Zuid-Holland'. Met deze layar kan een bezoeker direct op zijn smartphone zien welke attracties en bezienswaardigheden zich in zijn nabije omgeving bevinden, inclusief praktische informatie zoals openingstijden en de route.

Op de smartphone dient het programma Layar geïnstalleerd te zijn (te downloaden via de App Store). Binnen Layar kan de 'VVV Zuid-Holland-layer' vervolgens gratis gedownload worden. Bij het openen hiervan kan de gebruiker direct op zijn smartphone zien wat in zijn directe omgeving te vinden is aan hotels, bed & breakfasts, musea, attracties en andere bezienswaardigheden. Dit kan getoond worden op een kaart, maar ook in cameramodus.

Door een locatie aan te klikken worden niet alleen het adres en de contactgegevens getoond, maar ook aanvullende gegevens zoals openingstijden, faciliteiten en zelfs links naar beoordelingen van consumenten. Via de knop 'take me there' wordt een routekaart getoond naar de gekozen locatie. Hiermee laat deze layar de bezoeker bijzondere plekken in de stad of regio ontdekken.

De gegevens uit de layar komen rechtstreeks uit de Toeristische Databank Zuid-Holland, de databank die dagelijks wordt geüpdate door de samenwerkende VVV's van Zuid-Holland. Toeristisch-recreatieve bedrijven kunnen ook zelf direct hun gegevens updaten in deze databank. Daarmee blijft deze layar up-to-date informatie geven over de bezienswaardigheden van Zuid-Holland.

advertentie
advertentie