Na twee dagen al imposante hutten

9 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het is weer een KNOTSgekke boel in Sliedrecht. De organisatoren begroetten dinsdag dik vierhonderd kinderen aan de poort van het knutsel- en bouwterrein. Hopelijk blijft het zonnetje schijnen de komende dagen.

Ook burgemeester Martin Boevée timmert weer aan de weg. Hij was één van de vele volwassenen die de kinderen van zes tot twaalf jaar op de goede weg hielp. Na bijna twee dagen klussen waren al een paar imposante hutten gebouwd. Ook in de tent konden de kids zichzelf creatief vermaken. Aan vrijwilligers geen gebrek. Waar het na deze zeventiende editie wel aan ontbreekt is kader. De coördinatoren José Jonkers en Henk van Griensven luidden twee weken geleden de noodklok in deze krant. Ze maakten het college en de gemeenteraad het verwijt een passieve houding aan te nemen als het gaat om de toekomst van de activiteitenweek. Omdat ze zelf afzwaaien moet naar opvolging worden gezocht. Dat is vooralsnog niet gelukt. ,,Naar aanleiding van het artikel hebben we veel reacties gehad'', zegt Van Griensven. ,,Veel mensen zouden het eeuwig zonde vinden als KNOTS verdwijnt.'' Zover is het nog niet. De gemeente heeft in een reactie laten weten KNOTS een warm hart toe te dragen en daar ook blijk van te geven door het verstrekken van een jaarlijkse subsidie, die de afgelopen jaren sterk is gestegen. PRO Sliedrecht steekt als politieke partij zijn nek uit door aan de toegangspoort een petitie op te hangen die door ouders kan worden ondertekend.

Tot en met vrijdagmorgen kunnen de deelnemende kinderen aan hun hutten bouwen. Tot besluit van de Kinderweek kunnen ze rondrijden in een huifkar en zich uitleven op een mega-springkussen. Ook wordt een feestmaaltijd aangeboden. Donderdag zijn allerlei workshops in de tent. Onder andere dans en theater, maar ook crea-workshops. Aan het eind van de dag demonstreren de kinderen wat ze hebben geleerd. Een dagkaart kost twee euro.

advertentie
advertentie