Jan Quintus Zwart enthousiast aan de slag met Praise Him

16 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Christelijk Gemengd Drechtstedenkoor Praise Him start op donderdag 25 augustus het nieuwe seizoen met de eerste repetitie onder leiding van hun nieuwe dirigent Jan Quintus Zwart. Quintus Zwart is bij velen bekend vanwege zijn betrokkenheid bij het EO t.v.-programma 'Nederland Zingt'. Belangstellenden die graag zingen zijn welkom in de Andreaskerk, Jacob van Heemskerckstraat 19 (Wielwijk) in Dordrecht van 20.00 tot 22.00 uur..

Jan Quintus Zwart begint zijn taak met veel enthousiasme. ,,Het is voor mij een uitdagende opdracht om, samen met de leden van Praise Him, het geloof zingend uit te dragen. Daar komt nog bij dat we over een schat aan muziek beschikken waarin dat belijdend en met overtuiging voor het voetlicht wordt gebracht. Een predikant zei het zo in de Dordtse Dom: "God woont waar mensen zingen". Een visie die ik van harte onderschrijf", zegt de dirigent.

Quintus Zwart is ook duidelijk als hem de vraag wordt voorgelegd waarom zoveel mensen nog altijd graag zingen en dus lid worden van een koor.,,Veel mensen ervaren deze tijd als hectisch en dynamisch. Dan is het fijn om één avond in de week te reserveren om in een ontspannen sfeer met elkaar te zingen. Los van alle dagelijkse besognes. Trouwens, goed zingen heeft ook iets weg van topsport. Met elkaar zet je toch een topprestatie neer", zegt hij lachend.

advertentie
advertentie