Afbeelding

Bedrijvenborrel in ongedwongen sfeer

16 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

Mosselen eten voor het goede doel

SLIEDRECHT - Bij restaurant Kom Aan tafel wordt vrijdag 2 september een bedrijvenborrel gehouden voor alle Sliedrechtse ondernemers. Het doel is in ongedwongen sfeer te netwerken. ,,Of gewoon samen een gezellige avond te hebben. Het moet zeker niet zo'n strakke, zakelijke aangelegenheid worden, maar de mogelijkheid voor netwerken is er natuurlijk wel", zegt Youri Labee van Kom Aan Tafel. De goede gesprekken zullen plaatsvinden onder het genot van een glaasje en gekookte mosselen uit Zeeland. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Voedselbank Sliedrecht.

,,Het idee van een bedrijvenborrel in deze vorm kwam van Klein, de verhuurder van ons pand", vertelt Youri Labee. ,,Hij komt veel in Zeeland waar zulke mosselfeestjes voor ondernemers, gekoppeld aan een goed doel, heel gebruikelijk zijn. Het leek hem een goed idee dit ook eens in Sliedrecht te organiseren." En dat was Youri met hem eens. ,,Hij heeft het ballonnetje opgelaten, ik heb het vastgepakt, zo kun je het zien." De jonge ondernemer ging aan de slag en betrok verschillende collega's bij de organisatie. ,,Boer Slijterij, Art & Flowers, Drukkerij Van den Dool en De Noord Assurantiën zijn er ook bij betrokken. Het is echt een borrel voor en door ondernemers."

Vervolgens ging Labee op zoek naar een geschikt goed doel. ,,Ik wilde sowieso iets lokaals en kwam eigenlijk al snel bij de Voedselbank uit. Het lijkt misschien een rare koppeling: wij eten en drinken ons op zo'n avond helemaal vol terwijl anderen in Sliedrecht heel veel moeite moeten doen een enigszins redelijke maaltijd op tafel te zetten. Maar juist om die reden is het ook wel weer een logische keuze."

Alle Sliedrechtse ondernemers kunnen zich aanmelden via www.bedrijvenborrel.nl. Entree kost 30 euro, dat is inclusief onbeperkt mosselen eten en drankjes. Mensen die geen mosselen lusten kunnen dat aangeven bij hun aanmelding. Zij krijgen iets anders te eten. Vanaf 17.00 uur is de inloop bij Kom Aan Tafel aan de Kerkbuurt 32. Om 17.30 uur is er een welkomswoord met aansluitend de veiling van de eerste porties mosselen voor het goede doel. Daarna start het netwerken en het eten. Om 20.45 uur is er een dankwoord waarna om 21.00 uur de avond tot een einde komt. Youri rekent op een flink aantal deelnemers. ,,Er zijn 250 uitnodigingen de deur uit gegaan en we hebben al heel wat aanmeldingen binnen."

advertentie
advertentie