Afbeelding

Gemeente: 'Aan behoefte wordt voldaan'

16 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In een positief artikel over de groei die de vereniging doormaakt kraakte SKC Merwede vorige week een kritische noot over het accommodatiebeleid van de gemeente. Volgens de korfbalclub is de gemeente aan zet om de door diverse sportverenigingen gewenste volwaardige nieuwe sporthal op de agenda te zetten.

Merwede kampt met ruimtegebrek waardoor sommige teams slechts één keer per week kunnen trainen en voor wedstrijden dienen uit te wijken naar andere gemeenten. Volgens Kees Cleton van de jeugdcommissie (in de krant van vorige week werd ten onrechte Dennis van Campen geciteerd) is de voorgestelde aanbouw bij De Stoep en een sportzaaltje in de nieuwbouwwijk Baanhoek-West onvoldoende. In een korte reactie laat de gemeente weten dat in 2009 onder alle Sliedrechtse sportclubs een inventarisatie is gedaan over eventuele behoefte aan accommodatieuitbreiding. ,,Uit dit onderzoek kwam naar voren dat als - mede op advies van de Sportraad - De Stoep zou worden uitgebreid aan die behoefte wordt voldaan. Daaraan wordt nu gewerkt", aldus gemeentevoorlichtster Monique Boer. Gevraagd naar de huidige status van dit project antwoordt ze dat de uitbreiding momenteel in een verkenningsfase zit. ,,Dit houdt in dat de gemeente onderzoekt wat financieel en ruimtelijk tot de mogelijkheden behoort. Het is nog niet duidelijk wanneer dit onderzoek is afgerond."

Alex Visser, voorzitter van omnisportvereniging Synergos, houdt de gemeente een spiegel voor: ,,Uit de enquête in 2009 kwam naar voren dat naast een aanbouw bij De Stoep ook een middelgrote sporthal à la De Valk is gewenst. Die zou in Baanhoek-West kunnen worden gerealiseerd. Waar achthonderd tot duizend nieuwe Sliedrechters komen te wonen. Daar zitten veel potentiële leden tussen. We kampen niet met ruimtegebrek, maar moeten wel improviseren en kunnen met onze dansafdeling niet altijd goed inspringen op nieuwe rages. Ik betreur het dat dit advies in de wind is geslagen."

advertentie
advertentie