Alzheimercafé voor een luisterend oor

19 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Maandag 5 september om 19.30 uur is er weer een Alzheimercafé in de grote zaal De Reling in Sliedrecht. Mantelzorgers maar ook familie, vrienden en professionals en vrijwilligers die in de zorg werkzaam zijn, zijn welkom.

Mieke Kolk, psychologe en Rieta de Stigter van het Mantelzorgpunt Sliedrecht nodigen mensen, die zelf of in hun directe omgeving met de ziekte van Alzheimer te maken hebben, van harte uit. Tijdens deze avonden is er de mogelijkheid om te praten over de moeilijkheden die patiënt of verzorgenden in het dagelijks leven tegenkomen. ,,Een deskundig advies, een luisterend oor, een begripvolle blik, het uitwisselen van ervaringen, je verhaal kunnen vertellen zonder dat je met vraagtekens in de ogen wordt aangekeken kan heel ondersteunend zijn", aldus Mieke en Rieta.

Tijdens het Alzheimercafé zal tevens informatie worden gegeven over indicatiestelling; het persoonsgebonden budget (PGB) en de veranderingen in de AWBZ. De heer Coenraad Robbertsen zal spreken over deze onderwerpen, die de laatste maanden herhaaldelijk in het nieuws zijn geweest omdat zij onderdeel vormen van de bezuinigingsplannen. Robbertsen zal hierover meer duidelijkheid verschaffen een antwoord geven op de vragen die bij de mensen leven.

Alle belangstellenden mogen binnenlopen vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

advertentie
advertentie