Schaakvereniging Sliedrecht start nieuw seizoen

20 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht gaat op donderdag 1 september van start. In de bovenzaal van Bar De Huifkar zullen het komend seizoen de stukken weer over het bord vliegen. De 76-jarige vereniging wil komend seizoen vooral op jeugdgebied de nodige successen gaan boeken. Maar ook de senioren zullen hun best doen niet achter te blijven bij de aanstormende jeugd.

De nadruk zal dit seizoen bij de jeugd blijven liggen. Het actieve jeugdbeleid heeft het afgelopen seizoen al het nodige rendement opgeleverd. Het C- en E-team plaatsten zich voor het NK, terwijl ook Naomi Snikkers, Jorik Klein, Timo Stuij, Joëlle en Elianne Bos aan de persoonlijke NK's hebben deelgenomen in de verschillende leeftijdscategorieën. Jorik Klein eindigde zelfs als vierde in de E-categorie (tot 10 jaar) en geldt als één van de grootste talenten in Nederland. Ook de gebroeders Mensing doen van zich spreken, waarbij Adrian onlangs als vijfde van Nederland eindigde bij de Open Nederlandse jeugdkampioenschappen.

Om deze successen te continueren en om de schaakjeugd nog meer aandacht te geven zullen extra activiteiten gaan plaatsvinden. Zo worden weer extra schaaklessen gegeven aan de talentvolle jeugdspelers, gaan er extra competities (dus extra bekers) plaatsvinden en zal er weer deel worden genomen aan vele toernooien en aan de viertallencompetitie.

De jeugd wordt tijdens de schaaklessen opgeleid door Naomi en Tabitha Snikkers volgens het zogenoemde Stappenplan. Daarmee kan de jeugd diploma's halen; van de Eerste tot en met de Zesde Stap. Daarnaast speelt de jeugd elke week een partij voor de jeugdcompetitie, die in drie groepen wordt afgewerkt. Per seizoen zijn er twee competities, een najaars- en een voorjaarscompetitie.

De senioren spelen wekelijks vanaf 20.00 uur hun partij in de onderlinge competitie. Komend seizoen zal Peter van den Bergh in zijn poging zijn titel te prolongeren vooral de aanstormende jeugd als gevaarlijkste tegenstanders krijgen. Maar ook Wim Hokken - op jacht naar zijn 20ste titel -, Wim Pool, Hans Klein en Theo Dekker zullen een belangrijke rol gaan spelen in de titelrace.

Daarnaast spelen de senioren in teams tegen andere verenigingen. Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt komend seizoen opnieuw in de landelijke competitie na de tweede plaats vorig seizoen. In de derde klasse KNSB zal een plaats in de subtop opnieuw het doel zijn.

De overige drie teams komen uit in respectievelijk de eerste -, derde en vierde klasse van de RSB. Momenteel heeft Schaakvereniging Sliedrecht het beleid om jeugdspelers zo veel mogelijk in de teams te laten meespelen.

Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht, waar men een schaakles kan volgen of zomaar een partijtje kan spelen. Natuurlijk kan er ook direct aan de onderlinge competitie worden deelgenomen (ingedeeld naar sterkte). De clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht hebben op elke donderdag van september tot en met juni plaats: vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie, vanaf 20.00 uur beginnen de verschillende competities voor senioren. De speelzaal is de bovenzaal van De Huifkar, boven aan de Stationsweg in Sliedrecht. De contributie bedraagt € 5,00 per maand, € 4,00 voor studerenden en € 4,00 voor de jeugd t/m 12 jaar.

Voor meer informatie kan men terecht bij secretaris Peter vd Bergh, tel. 0184 - 692213, of bij Jerry van Rekom, tel. 0184 - 411212. Zie ook: www.schakendsliedrecht.nl.

advertentie
advertentie