Afbeelding

Sliedrecht geeft zege weg bij Jeka (3-2)

19 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

BREDA - Met een 3-2-nederlaag bij zondageersteklasser JEKA in Breda is Sliedrecht de poulefase van het bekertoernooi teleurstellend begonnen. Bij een 0-2-voorsprong (doelpunten van Stefan van Dam en Hakan Tokul) leek het team van Ron v.d. Berg een gewonnen wedstrijd te spelen, maar het had zich duidelijk verkeken op de mentale veerkracht van de Brabanders, die uit een tweetal dode spelmomenten op gelijke hoogte wisten te komen en in blessuretijd konden profiteren van weifelend optreden in de Sliedrechtse defensie : 3-2.

,,We hebben dit zelf over ons afgeroepen en de overwinning min of meer weggegeven", schamperde coach V.d. Berg na afloop van een wedstrijd waarin Sliedrecht sterk begon, later in de eerste helft iets terugzakte, maar na rust orde op zaken leek te stellen. Het spel van Sliedrecht was bij vlagen veelbelovend, met aanjager en aanvoerder (Patrick Benthem was niet aanwezig) Stefan van Dam (ex-ASWH) als duidelijke aanwinst voor de Lockhorst-club. Dat geldt tevens voor linkerspits Luciano van Harlingen (ex-LRC Leerdam), middenvelder Collin Reening (ex-Oranje Wit) en Marvin Langevoort (ex-DFC): allen kregen zij ruim voldoende speeltijd en toonden aan een versterking te zijn voor de selectie. Die werkt. dinsdagavond de tweede poulewedstrijd af, thuis op De Lockhorst tegen zaterdaghoofdklasser Nieuw Lekkerland, dat zelf de eerste wedstrijd van zondageersteklasser Nemelaer verloor (2-4).

Opstelling Sliedrecht : Stefan Lobbezoo; Dennis Wanrooij, Dani Monteiro, Yalmard Kusten, Marvin Langevoort (70' Joey Rijsdijk); Timo Rosenbrand, Stefan van Dam, Colin Reening (60' Hakan Tokul); Jordi de Jong, Göksel Çakir (60' Roy Leeuwestein) en Luciano van Harlingen.

Ook Oktay Kara, en Carlitos Carvalho Rodrigues waren zaterdagmiddag inzetbaar.