Grienden blikken terug op tien jaar feest

22 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor de tiende keer werd vrijdagmiddag en avond het Griendenfeest gevierd. Het thema was dit jaar: 'Bek toe 10 jaar Grienden', een terugblik op alle tien de Griendenfeesten. De versierde tuinen leverden een heel gevarieerd beeld op. Ook de straten waren volop versierd; De Stobbe was één vlaggenzee.

Op donderdagavond startten de voorbereidingen. In de stromende regen gingen de commissieleden, samen met de vrijwilligers uit de straat, de bomen in en de daken om de feestverlichtingen te bevestigen. Op de dag van het feest was het prima weer. 's Middags begonnen de activiteiten voor de jeugd. ,,Het bedrijf dat de glijbaan zou leveren liet het helaas afweten, maar gelukkig zorgden de mannen van Jan pak de Leuning voor een extra kindervoorstelling. Er werd enthousiast meegedanst en gezongen, onder andere op liedjes van kabouter Plop", vertelt Marjanne Roest, namens de commissie. ,,Bovendien werd als alternatief voor de glijbaan een super springkussen opgehaald, met dank aan Dennis van eetcafé De Brijhapper. Verder waren er allerlei spelletjes en voor de lekkere trek een gratis suikerspin."

De avond verliep in een prima sfeer. Ook de oudere jeugd kon nog gebruik maken van de sjoelbak en een suikerspin halen. Daarna bewees Jan pak de Leuning dat ze nog helemaal geen last hebben van de 'tand des tijds'. ,,Ze swingden als nooit tevoren met gevarieerde muziek, zoals rock en roll, meezingers (of roeiers) en country", aldus Marjanne. De muziek werd alleen af en toe onderbroken om wat mensen in het zonnetje te zetten. Allereerst de winnaars van de tuinprijzen. De familie Nederlof/Bisschop won met hun 1896 Bank of Stobbe, de fraai verlichte countrygitaar en de fotocollage de eerste prijs. Wendy Muller werd tweede; zij blikte terug op het 'spreuken en gezegden' thema. De prijswinnaars ontvingen een zelfbouw vliegtuig en een bon om na het verwijderen van de versiering de tuinen met iets anders op te leuken. De troostprijs was voor de familie Beekman, die tien jaar Griendenfeest extra voor het voetlicht bracht. Zij ontvingen een vliegenmepper en een setje vouwblaadjes om … juist, vliegtuigjes te vouwen.

Onderwijl draaide de bardienst op volle toeren. De witte wijn, het bier en de tosti's werden gretig afgenomen. De buurtbewoners kletsen gezellig bij over vakantie, de buurt enzovoort. Wethouder Ad de Waard, met 'Wijk en buurtzaken' in zijn portefeuille was ook van de partij evenals de nodige familie en vrienden van de buurtbewoners. De dochters van de Grienden zetten vervolgens alle (oud)commissie leden en vaste medewerkers van het feest in het zonnetje met een medaille en een roos.

De band sloot de avond toepasselijke af met 'Gutte nacht freunden'. Daarna werd er door de echte Die Hards nog een uurtje doorgefeest. ,,Mede dank zij de sponsors, zoals de eerder genoemde Dennis van eetcafé De Brijhapper en zoals al vele jaren Reli, de verspreiders van drukwerk in de regio. En natuurlijk de vrijwilligers voor het opbouwen, opruimen, bardienst, EHBO enzovoort kan er na het gebruikelijke opruimen 'the day after', weer een geslaagd feest in de Grienden annalen worden bijgeschreven."

advertentie
advertentie