Jongdierenshow van Merwezoom bij Ranzijn

23 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT / SPIJK - Kleindieren Sport Vereniging Merwezoom houdt zaterdag 3 september de jaarlijkse jongdierenshow. Bij Ranzijn Tuin en Dier in Spijk zijn dan jonge kippen, konijnen, cavia's en kleine knagers te bewonderen.

Het voorjaar, het fokseizoen van de leden van kleindierensportvereniging KSV Merwezoom, is weer voorbij en dat betekent dat het showseizoen weer in aantocht is. In het voorjaar hebben de leden van KSV Merwezoom jonge dieren gefokt. De mooiste dieren mogen nu mee gaan doen aan diverse kleindierenshows in het land. De jongedierenshow van KSV Merwezoom is een van de eerste shows waar de leden hun in 2011 gefokte dieren kunnen showen. Kippen, konijnen, cavia's en kleine knagers in allerlei soorten en maten zijn te bewonderen. ,,De show duurt maar één dag, wat wel zo prettig is voor de dieren. Ze kunnen dan wennen aan een tentoonstelling", vertelt Andries Kraaijeveld. ,,Voor de fokker is het een mooie gelegenheid om de dieren voor het eerst te laten beoordelen en natuurlijk ook dieren van collega-fokkers te bekijken. Een spannende strijd zal het wel worden om de eerste kampioenstitel van dit seizoen naar huis te kunnen nemen."

De keuring begint vanaf 10:00 uur en duurt tot 16:00 uur. De keuring vindt plaats tussen de dieren. Iedereen kan meekijken en vragen stellen over de dieren en waar precies naar gekeken wordt. Adres: Ranzijn Tuin en Dier, Haarweg 2c, 4212 KJ Spijk (nabij het Lingebos). Voor meer informatie over de Jongdierenshow of KSV Merwezoom, kan contact opgenomen worden met Andries Kraaijeveld via 0183-624744. Zie ook www.merwezoom.nl.

advertentie
advertentie