Regen hindert Sliedrecht in voorbereiding

24 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de aanloop naar het begin van het voetbalseizoen, dat zaterdag 3 september van start gaat met de uitwedstrijd bij Stedoco, is de selectie van Sliedrecht reeds op de eerste afgelasting van het seizoen gestuit. De overvloedige regenval van dinsdagmorgen deed de consul op sportpark De Lockhorst al vroeg besluiten om de bekerwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland af te gelasten. De streekderby tegen de zaterdaghoofdklasser wordt nu op dinsdag 30 augustus afgewerkt. Een kleine streep door de rekening in de voorbereiding op de seizoensstart dus, en voor Sliedrecht nog even niet de gelegenheid om sportieve revanche te nemen voor de teleurstellende 3-2 nederlaag van afgelopen zaterdag bij zondag eersteklasser JEKA in Bavel.

Door Wim van Mourik

,,Er had voor ons zeker meer in moeten zitten. Wij hebben het daar min of meer weggegeven”, aldus middenvelder Stefan van Dam, één van de belangrijke nieuwe aanwinsten in de selectie van trainer-coach Ron van den Berg, die aan zijn tweede seizoen op sportpark De Lockhorst gaat beginnen. Het vertrek van Levi Liesveld (Leonidas), Umut Takac (Schelluinen) en Timo van der Want (Drechtstreek) werd in de zomerperiode prima gecompenseerd met de terugkeer op sportpark De Lockhorst van de al eerder genoemde Van Dam (ex ASWH, ex Kozakken Boys), en Luciano van Harlingen (LRC Leerdam). Beide voormalige jeugdspelers van Sliedrecht barsten van de ambitie om met hun oude/nieuwe cluppie een prima debuut te maken op eerste klasse niveau.

Met de nodige ervaring op hoog niveau in het zaterdagamateurvoetbal weet Stefan van Dam, dat dit voornemen Sliedrecht zeker niet in de schoot geworpen zal worden. ,,Het is allereerst zaak, dat wij ons snel en afdoende weten aan te passen aan het eerste klasse niveau en als die basis is gelegd kan je pas verder bouwen naar een volgende stap, naar een hoger niveau. De ambities binnen de club zijn volop aanwezig, het is nu aan ons om daar invulling aan te geven.” Naast Van Dam en Van Harlingen heeft ook de komst van verdediger Marvin Langevoort (ex DFC) en middenvelder Colin Reening (ex Oranje Wit) de selectie duidelijke positieve impulsen gegeven.

Leermomenten

Zo had Sliedrecht belangrijke leermomenten in het bekerduel met JEKA, waar Sliedrecht in fases het spel wist te domineren maar uiteindelijk toch het deksel op de neus kreeg. Vanaf het beginsignaal golfde het aanvalsspel van Sliedrecht richting het doel van de thuisclub maar werd er vooralsnog niet gescoord. Veel stuwend werk op het middenveld met aanjager Stefan van Dam en evenzovele individuele acties van Luciano van Harlingen aan de linkerkant vielen in die fase het meest op. In het vervolg van de eerste helft kwam JEKA echter beter in het spel en werd ook de Sliedrechtse defensie, met doelman Stefan Lobbezoo op de plaats van de afwezige Patrick Bentem, getest op degelijkheid en kwaliteit.

Na rust nam Sliedrecht opnieuw het initiatief hetgeen resulteerde in een prima treffer van Stefan van Dam, die een goede combinatie doeltreffend afrondde: 0-1. Sliedrecht hield de druk en toen na ruim een uur de ingewisselde Hakan Tokul de tweede treffer liet aantekenen leek Sliedrecht op weg naar een prima resultaat op het nieuwe sportpark Tussen de Leijen. Met de nadruk op leek, want Sliedrecht had zich duidelijk verkeken op de mentale weerbaarheid van de Brabanders, die middels drie treffers in de slotfase van de wedstrijd alsnog de winst voor zich opeisten. Loon naar werken voor JEKA, dat kon profiteren van een cruciale fase in de wedstrijd, waarin de scherpte en concentratie aan Sliedrechtse zijde duidelijk te wensen overliet.

Nog voor het begin van de competitie speelt Sliedrecht nog twee bekerwedstrijden: aanstaande zaterdag gaat het in Haaren (N.Br.) op bezoek bij zondag eerste klasser Nemelaer (aanvang 17.00 uur), volgende week dinsdag wordt het bekerduel met Nieuw Lekkerland ingehaald op sportpark De Lockhorst (aanvang 20.00 uur).

Opstelling Sliedrecht : Stefan Lobbezoo ; Dennis Wanrooij, Dani Monteiro, Yalmard Kusten, Marvin Langevoort (70’Joey Rijsdijk) ; Timo Rosenbrand, Stefan van Dam, Colin Reening (60’ Hakan Tokul) ; Jordi de Jong, Göksel Çakir (60’Roy Leeuwestein), Luciano van Harlingen.

Verder waren ook Oktay Kara, en Carlitos Carvalho Rodrigues beschikbaar. Antonie Malawauw was niet inzetbaar.

advertentie
advertentie