'Dit overtreft ruimschoots onze verwachtingen'

27 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Ik ga nu bekend maken wat opbrengst van deze fantastische avond is. Met elkaar hebben we maar liefst 33.900 euro bijelkaar gebracht voor Giro 555. Een bedrag dat onze verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen. Sliedrecht, bedankt!" Dat waren de laatste woorden van Adrie Stuij waarmee de voorzitter van de organiserende stichting het officiële gedeelte van het festival Sliedrecht Bruist voor Hongerend Afrika afsloot. De mooie opbrengst werd nog tot in de kleine uurtjes gevierd met Jan pak de Leuning in de foyer van de Lockhorst.

De extra editie van Sliedrecht Bruist begon om 19.00 uur, ook met de Sliedrechtse feestband Jan pak de Leuning. Daarna volgenden een hele reeks artiesten, bands en koren, afwisselend in de foyer en de grote zaal van De Lockhorst. Maverick, Carolina de Holanda, Baggerkoor, Close Harmony, Next Move, Rob de Ruiter, A Lot Of, Next Please en De Figuren van Dick van der Leun. Deze laatste band had als afsluiter het lied 'We are the World' voorbereid, wat door alle aanwezigen uit volle borst werd meegezongen. Het geheel werd aan elkaar gepraat door Wim van Mourik.

Het bedrag van 33.500 euro is bijelkaar gebracht door verschillende inkomsten tijdens de avond: het entreegeld van 5,55 euro per persoon, een kwartje per consumptie en verzoeknummertjes bij Jan pak de Leuning. Maar het grootste gedeelte kwam binnen via donaties van stichtingen en privé-personen, zoals de op deze site al eerder genoemde 25.000 euro van Stichting de Kaai en 5555,55 euro van de Kringloop Sliedrecht.

Bijgevoegde foto's geven een beeld van een deel van de avond. Maar er ontbreken nog veel artiesten. Die zullen later bijgevoegd worden. Kijk ook op www.eenjordi.com voor een mooie sfeerimpressie van de avond.

advertentie
advertentie