Voetballers lijden 'nuttige' nederlaag: 3-4

28 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ondanks de 4-3 nederlaag tegen zondageersteklasser Nemelaer kan Sliedrecht opnieuw terugkijken op een nuttige wedstrijd in de voorbereiding.

Er waren veel overeenkomsten met het eerste bekerduel van een week geleden bij JEKA (3-2 nederlaag). Ook ditmaal kon Sliedrecht in fases zijn stempel drukken op de wedstrijd. Er werd in de eerste helft stevig druk gezet op de defensie van Nemelaer hetgeen resulteerde in twee treffers van Roy Leeuwestein (0-2). Nemelaer verkleinde de achterstand nog voor rust en kwam aan het begin van het tweede bedrijf op gelijke hoogte. De gasten toonden veerkracht door opnieuw dankzij Leeuwestein op voorsprong te komen. Persoonlijke fouten en concentratieverlies drukten Sliedrecht met de neus op de feiten. In de competitie wordt dit ook genadeloos afgestraft. Belangrijke leermomenten voor de selectie van Ron van den Berg, die ditmaal speeltijd gunde aan doelman Wilco Tuinder (overgekomen van SV Meerkerk), Anthonie Malawauw, Oktay Kara en Carlitos Rodriguez (ex-TOGR). Vervelende bijkomstigheid van de nederlaag is dat Sliedrecht is uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. De laatste poulewedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland (aanstaande dinsdag om 20.00 uur) kan daar geen verandering meer in brengen.