Afbeelding

Vitesse en Merwede moeten op herhaling

4 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De korfballers van SKC Merwede en Vitesse hebben hun wedstrijd in Barendrecht niet uit kunnen spelen. De scheidsrechter werd door de warmte onwel en keerde na de rust niet terug op het veld. Voor Merwede een koude douche omdat de ploeg op een 2-6 voorsprong stond. Nu moet de hele wedstrijd opnieuw gespeeld worden en staan de ploegen dus weer op 0-0.

Merwede heeft een goede voorbereiding gedraaid en is klaar voor de zware competitie. Doelstelling is bovenin meedraaien en wanneer mogelijk promoveren naar de eerste klasse. In de tweede klasse G wordt dit een zware opgave met tegenstanders als RWA, ONDO en Vitesse. Bij de laatste moesten de Sliedrechters zaterdag op bezoek in Barendrecht.

Op een zonovergoten en bloedheet veld tastten beide ploegen de eerste minuten elkaar af en liet het eerste doelpunt op zich wachten. Uiteindelijk opende Merwede de score, maar Vitesse sloot snel aan 1-1. Daarna nam Merwede een voorsprong van twee punten naar 1-3 en 2-4, om vervolgens door te stoten naar een 2-6 ruststand.

Nadat de ploegen uit de kleedkamer kwamen en bijna klaar stonden voor de tweede helft, bleek de scheidsrechter iets meer tijd nodig te hebben om bij te komen van de hitte. Hij voelde zich niet helemaal fit meer en na overleg met beide coaches en aanvoerders besloot de beste man niet meer aan de tweede helft te beginnen. Voor Merwede een zure beslissing gezien de stand, omdat de gehele wedstrijd opnieuw gespeeld zal moeten worden. Wanneer de ploegen slechts één minuut in de tweede helft gespeeld hadden, dan was de tussenstand blijven staan en zouden de resterende minuten op een andere dag gespeeld worden. Nu moet er dus een nieuwe speeldatum gevonden worden en beginnen beide ploegen weer op 0-0.

Volgende week wacht opnieuw een zware tegenstander in deze poule: RWA komt op bezoek in Sliedrecht. Terugkijkend op vorig seizoen heeft Merwede voor eigen publiek nog iets goed te maken tegen deze ploeg. Aanvang 15.30 uur.