Albert Schweitzer gaat locaties specialiseren

8 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/DORDRECHT - Het Albert Schweitzer ziekenhuis gaat in 2012 de verdeling van de zorg over de ziekenhuislocaties wijzigen. De meest in het oog springende wijzigingen zijn: het deels verplaatsen van acute zorg van Zwijndrecht naar Dordwijk, het concentreren van acute verloskunde (bevallingen) op de locatie Dordwijk, het toekennen van specialisaties aan elke ziekenhuislocatie, het toch langer openhouden van de locatie Amstelwijck tot zeker 2020 en het voorlopig niet uitbreiden in de ‘middenzone’ van het Gezondheidspark Dordrecht.

,,Tot nog toe hadden de locaties van het Albert Schweitzer ziekenhuis geen uitgesproken profiel of specialisatie. Alle vier de vestigingen herbergen op dit moment nog een breed scala van onderzoek- en behandelmogelijkheden. Door diverse landelijke ontwikkelingen is het niet verstandig om dit op termijn zo te laten”, zegt de voorzitter Raad van Bestuur Pier Eringa. ,,Verzekeraars en de overheid dringen aan op meer kwaliteit en doelmatigheid door concentratie en schaalvergroting. Onder deze omstandigheden moeten wij keuzes maken.”

De komende maanden worden de precieze locatieprofielen, ook voor Sliedrecht en de buitenpoliklinieken Ridderkerk en Strijen uitgewerkt. Eind dit jaar presenteert de Raad van Bestuur de definitieve besluitvorming.

advertentie
advertentie