Overeenkomst over BW-plein

7 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht en Windroos Bouwgroep ( een samenwerking van de plaatselijke bedrijven ABB en Sliedrechtse Bouwcombinatie) tekenen donderdag 8 september een samenwerkingsovereenkomst voor de langbeoogde herontwikkeling van het Burgemeester Winklerplein. In deze overeenkomst spreken de gemeente en de projectontwikkelaar samen met Tablis Wonen en de ondernemersvereniging af dat het Winklerplein wordt herontwikkeld binnen de kaders van het Masterplan, dat op 28 juni is vastgesteld door de gemeenteraad.

Bovengenoemde partijen hebben ook intenties uitgesproken over het parkeerbeleid op het plein. Deze intenties worden tegelijk met de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Voor de start van de bouwwerkzaamheden moet een nieuw bestemmingsplan worden vastgesteld. Daarnaast moet de architectuur van de bebouwing worden uitgewerkt en dienen nadere afspraken te worden gemaakt met betrokken ondernemers. De eerste fase van de bouw start naar verwachting in 2013. Dit hangt wel af van eventuele bezwaren tijdens de bestemmingsplanprocedure. Huurderorganisatie H3S zal waarschijnlijk van dit middel gebruik maken. Tijdens zowel de opiniërende als besluitvormende raadsvergadering in juni deelde voorzitter Wim Vroege de gemeenteraad mee dat het parkeerprobleem in het centrum juist groter wordt. Zijn commentaar was aan dovemansoren besteed. Volgens wethouder Hans Tanis komt de toekomstige parkeerdruk overeen met de huidige parkeerdruk. Hij noemt dit aanvaardbaar. De wethouder liep in december 2009 een blauwtje op met het vorige Masterplan. Met het nieuwe Masterplan stemden met uitzondering van PRO Sliedrecht alle partijen in. De aanpassingen zijn dat de woontoren aan de westelijke zijde is teruggebracht tot veertien verdiepingen. Bovendien fungeert ook de Simon Stevinweg als ontsluitingsweg waar het aanvankelijk de bedoeling was dat het Winklerplein alleen via de Rembrandtlaan ingereden en verlaten kan worden. Een derde belangrijke verandering is een een verhoging van het aantal parkeerplaatsen. Wat dus volgens H3S onvoldoende is. Op 28 juni gaf een meerderheid van de gemeenteraad een klap op de knop. Met uitzondering van PRO Sliedrecht, die erop tegen is dat de woontoren nog steeds boven de Grote Kerk uitsteekt. VVD stemde wel in met het Masterplan, maar niet met de concept-samenwerkingsovereenkomst. De partij wees erop dat de projectontwikkelaar nog altijd een ontsnappingsmogelijkheid heeft als de woningmarkt niet aantrekt. Volgens Tanis is het voor De Windroos noodzakelijk het hele plan te realiseren.

Wie belangstelling heeft voor het wonen boven de winkels kan zich al inschrijven. Meer informatie is te vinden op de projectsite www.windroos-sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie