Elektra presenteert line up voor Bluesnacht

7 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De jaarlijkse bluesnacht van Elektra wordt dit jaar gehouden op zaterdag 22 oktober. De line up belooft dit jaar een stevige mix van bluesrock en traditioneel blues. Het Sliedrechtse jongerencentrum heeft grote namen uit de blueswereld weten te strikken, zoals Livin Blues Xperience, Twelve Bar Blues Band, het Deens duo Tim Lothar en Peter Nande en de Haagse talenten DUF.

De band Livin Blues Xperience komt voort uit één van de grootste Nederlandse blues bands aller tijden, Livin Blues. Ze zijn bekend van hun wereldwijde hit Wang Dang Doodle en andere Nederlandse succesnummers als LB Boogie and Black Liza. De frontman Nicko Christiansen heeft de band een paar jaar geleden nieuw leven ingeblazen en toert inmiddels door heel Europa. Onlangs is Livin Blues Xperience in Polen verkozen tot beste internationale blues band door het tijdschrift 'Two Blues'.

De Twelve Bar Blues Band speelt voornamelijk eigen werk en haalt daarbij inspiratie uit de Chicagoblues. Twelve Bar Blues Band brengt de ultieme bluessfeer zoals je die alleen in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten. Ze hebben met het album 'E-mail From Heaven' de Bluesforum CD of the year 2008 Award gewonnen en in 2010 werden zo door de Dutch blues foundation uitgeroepen tot beste bluesband van Nederland.

De Denen Tim Lothar en Peter Nande spelen blues op de traditionele manier. Ze maken gebruik van een drumstel, gitaar, mondharmonica en een washtub bas. Beide muzikanten hebben de prijs voor beste blues zanger van Denemarken gewonnen. Hierna hebben ze het duo gevormd en met de eerst cd wonnen ze meteen de prijs voor het beste blues album van 2009.

De muziek van DUF word omschreven als blues die met zoveel "dirt'' gespeeld wordt dat je er vies van gaat kijken. De eerste demo is kort geleden uitgebracht en deze zorgde voor veel goede reacties en recensies. Ze spelen op podia door heel Nederland zoals Paardcafé, Musicon en vele andere.

De entree bedraagt 15 euro en de voorverkoop begint op dinsdag 20 september. Aanvang 20.00 uur.

JC Elektra, Stationsweg 4 Sliedrecht, www.elektra-sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie