Lezing over winterbloeiers in De Lockhorst

9 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Groei en Bloei, afdeling Alblasserwaard verzorgt op donderdag 22 september een lezing over winterbloeiers. De bijeenkomst begint om 19.45 uur in De Lockhorst. Entree is voor leden gratis, niet-leden betalen 2,50 euro.

Groei en Bloei heeft voor de lezing 'Winterbloeiers' Beline Geertsema uitgenodigd. Beline heeft een eigen tuinadviesbureau en geeft lezingen over allerlei onderwerpen die met tuinen, parken en beplanting te maken hebben. Ook organiseert ze tuinreizen en ontwerpt ze tuinen. Daarnaast is zij voorzitter van de Nederlandse Tuinenstichting, een stichting die zich inzet voor het behoud van het groene culturele erfgoed.

Aan de hand van foto's laat Beline Geertsema bomen, heesters, vaste planten en bloembollen zien die vanaf november en voor april bloeien en winterhard zijn. Maar ook foto's van een aantal groenblijvende planten die in een tuin onontbeerlijk zijn. Allemaal planten die een tuin in de winter het aanzien waard maken en het plezier in de tuin groter maken. ,,Met een uitgekiende beplanting valt er ook in de donkere maanden veel te genieten van bloeiende planten. De bloemen zijn vaak minder opvallend qua kleur, maar zijn soms zeer geurend. Denk bijvoorbeeld aan de kerstrozen, sneeuwklokjes en toverhazelaars", vertelt Alie Stout van Groei en Bloei. ,,Door winterbloeiers in de tuin aan te planten wordt het tuinseizoen verlengd."

advertentie
advertentie