Drukte tijdens inschrijvingen op De Hooizolder

9 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De groepen 5 tot en met 8 van alle basisscholen uit Sliedrecht konden zich woensdag 7 september weer inschrijven voor activiteiten aangeboden door de Hooizolder en een aantal plaatselijke verenigingen.

Onder de naam BSA (BuitenSchoolse Activiteiten) heeft de Hooizolder dit keer een groter aanbod dan andere jaren, namelijk 37 activiteiten. Zomaar een greep: steenhouwen, kaarsen maken, pitriet vlechten, kruidnootjes bakken en een kleipot boetseren. Maar ook een aantal sporten, zoals karate, judo, boksen, gym en skeeleren. En zelfs activiteiten als salsa dansen, poollessen en zang, dans en theater behoorden tot de opties. Niet al deze activiteiten vinden plaats op De Hooizolder.

De kinderen mochten zich maximaal vijf keer inschrijven. Een moeilijk keuze dus voor de jongens en meisjes die woensdag in grote getale langskwamen. De Hooizolder noteerde aan het eind van de middag bijna 700 inschrijvingen. ,,En dat was slechts een voorzichtige balans, want de dagen erna stroomden de telefoontjes met de vraag of er nog plaatsen over waren nog steeds binnen. Op een aantal keren na moesten we een teleurstellend antwoord geven", vertelt medewerkster Simone van Dijk.

Woensdag 5 oktober gaat De Hooizolder van start met de eerste BSA, namelijk een hooibeest maken. ,,Het zal weer een leuk en druk Ecokids/BSA jaar gaan worden. We hebben er weer volop zin in", aldus Simone. ,,Mensen die ons willen helpen tijdens de BSA kunnen overigens altijd bellen met 0184-424968."

advertentie
advertentie