Bokito keert Sliedrechtse afdeling De Zonnebloem de rug toe

9 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT / ROTTERDAM - Onder dreigende wolken vertrokken maandag 5 september ruim tachtig gasten en vrijwilligers van De Zonnebloem afdeling Sliedrecht voor de jaarlijkse bustocht. Op het programma stond een bezoek aan diergaarde Blijdorp. Eigenlijk was iedereen hier al weleens geweest, maar dat was voor de meesten al zo lang geleden, dat de verhalen van zelfs zestig jaar terug weer boven water kwamen. Met wat vertraging, door de gebruikelijk files, kwam het gezelschap in Rotterdam aan en werd elke gast een vrijwilliger toebedeeld, die tijdens het bezoek de zorg en 'voortbeweging' voor zijn of haar rekening zou nemen. Vanaf de ontvangst met koffie en gebak werd de toon gezet en ook het weer klaarde verrassend snel op. Alle ingrediënten voor een echte feestdag.

Een ieder genoot zichtbaar van het park en de dieren. Vooral het 'wereldwaterdeel Oceanium' viel in de smaak, omdat de meesten dit nog nooit hadden bezocht. Al wandelend, met veel leeuwen en (ijs)beren op het pad, was het tijd geworden om de lunch te gebruiken in een van de restaurants in het oudere gedeelte van Blijdorp. Aangesterkt en met nieuwe zin werden, de rest van de middag, de zinnen geprikkeld door de diversiteit van het dierenrijk. Jammer dat Bokito alleen zijn rug liet zien, maar dat kon de pret niet lang drukken. Om vier uur werd de terugreis aanvaart richting Sliedrecht, waar nog een grote verrassing stond te wachten. Een geheel verzorgd diner in zalencentrum de Lockhorst, aangeboden door Arie en Hellen van den Nieuwendijk en hun enthousiaste team.

Iedereen die geïnteresseerd is in het werk van De Zonnebloem, kan een kijkje nemen op de website: www.zonnebloem.nl. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich aanmelden via 0184-425753.

advertentie
advertentie