Cursus zelfverdediging en weerbaarheid in Sliedrecht

9 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Budokai Tsunami gaat weer van start met de cursus zelfverdediging en weerbaarheid. De cursus is zowel voor dames als voor heren, voor jongens en meisjes interessant. ,,Het doel van de cursus is het opbouwen van fysieke en mentale weerbaarheid", vertelt Jan de Bruin. ,,Je leert hoe je je zelfvertrouwen kunt vergroten en hoe je je hierdoor veiliger kunt voelen op straat, op school enzovoort."

De training is opgezet om het gevoel van veiligheid te vergroten bij de deelnemers door effectiever te reageren op uitlopende situaties. De Bruin: ,,Er wordt inzicht gegeven in hoe men niet snel als slachtoffer gekozen wordt zodat de kans op fysieke confrontatie afneemt. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en de zelfbeheersing zodat je meer controle krijgt op de situatie." Budokai Tsunami geeft deze cursus al jaren en weet uit ervaring dat de cursisten tevreden zijn over de resultaten. ,,Er wordt gebruik gemaakt van simpele technieken die geen fysieke kracht vereisen, zodat iedereen ze kan toepassen."

De cursus bestaat uit tien lessen. Het is ook mogelijk de cursus aan te vragen voor bedrijven en groepen en eventueel op locatie. De cursus wordt gegeven op de woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in sportschool de Sprong in Sliedrecht en gaat van start bij voldoende belangstelling op woensdag 12 oktober. Meer informatie via jantsunami@online.nl of 06-22113655.

advertentie
advertentie