Music Kids Project van Wilhelmus gaat tiende seizoen in

11 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor de tiende keer gaat bij Wilhelmus' Muziekkorpsen het Music Kids Project van start. Gedurende dertien lessen maken de kinderen kennis met alle onderdelen die Wilhelmus' Muziekkorpsen biedt. Er is aandacht voor percussie, colorguard, twirling, dans en trompet. Kinderen kunnen geheel vrijblijvend meedoen en na de Music Kids lessen samen met hun ouders besluiten of ze verder willen en lid willen worden van Wilhelmus.

,,Het zijn dus geen muzieklessen zoals bij de muziekschool, die Wilhelmus' overigens ook wel zelf in huis heeft. Maar kinderen gaan juist ontdekken of ze het leuk vinden", vertelt Lydia Hartog. ,,De lessen zijn ontspannen, gezellig en toch uitdagend en worden gegeven door ervaren mensen, veelal uit het onderwijs." Inmiddels hebben zo'n tweehonderd kinderen de Music Kids lessen gevolgd en zijn er vijftig lid geworden van Wilhelmus. ,,Veel ouders vinden het juist in deze tijd belangrijk om hun kinderen ook een stukje muzikale opvoeding te geven. Maar waar moet je daarvoor zijn? Vinden de kinderen het wel leuk? Welk instrument kies je? Is het betaalbaar? Allemaal vragen waar wij het antwoord op hebben'', aldus Lydia.

Deelname aan het Music kids Project kost €1,- per les. De lessen worden gehouden in het verenigingsgebouw van Wilhelmus' Muziekkorpsen aan de P.A. de Genestetstraat 31 in Sliedrecht. Op donderdag 22 september is er om 19.00 uur een informatieavond en op vrijdag 23 september start de eerste les om 17.00 uur. Voor vragen en meer informatie: Lydia Hartog, 0184 - 774340 of musickids@wilhelmus.org.

advertentie
advertentie