Concert Kees Kraayenoord in Maranathakerk

12 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De bekende zanger en aanbiddingsleider Kees Kraaijenoord geeft op zaterdag 29 oktober een concert in de Maranathakerk aan de Lijsterweg 2 in Sliedrecht.

Kraayenoord groeide op in Katwijk aan Zee. Aanvankelijk was hij actief als muzikaal leider van de band in zijn kerk. Via een cursus 'worship leading' kwam Kraayenoord in contact met producenten van cd's met Opwekkingsliederen. Kraayenoord werd betrokken als zanger en werkte vervolgens enkele jaren mee aan de jaarlijkse pinksterconferentie van Stichting Opwekking en aan de verschillende cd's die de stichting uitgaf. Met zijn vrouw Nicole besloot Kraayenoord niet lang daarna om theologie te gaan studeren. Na zijn afstuderen kwam hij achtereenvolgens terecht in de praiseband van EO-Ronduit, de jongerenband van de Evangelische Omroep en in de band van christelijk zanger en componist Ralph van Manen. De solocarrière van Kees Kraayenoord kreeg vaste vorm na de opname van het live-album 'This is my cry' op het Flevo Festival in 2003. Dit album werd een onverwacht groot succes en vanaf dat moment houdt Kraayenoord zich voornamelijk bezig met het uitbrengen van albums, optredens op concerttours en verschillende festivals. Zo stond hij onder meer op het Flevo Festival, de EO-Jongerendag en trad hij als eerste Nederlander ooit op bij de uitreiking van de Dove Awards (GMA), het belangrijkste evenement in Amerika met prijzen voor christelijke muziek.

Het avondvullende programma zal een mix van nummers bevatten. Kees Kraayenoord bracht onlangs zijn nieuwe album 'Speak the words' uit, met daarop zijn favoriete Engelstalige songs. Een deel van deze liederen schreef hij met bekende worshipleaders, zoals Tim Hughes, Graham Kendrick en Noel Richards. Kraayenoord probeert daarnaast een brug te slaan tussen de traditionele gezangen en moderne muziek, door oude psalmen en gezangen in een modern jasje te gieten. Aanvang concert 20.00 uur. Zaal open om 19.00 uur. Kaarten á € 15 zijn (uitsluitend in de voorverkoop) online verkrijgbaar via www.interticket.nl of bij Boekhandel De Waard, Kerkbuurt 48-50 in Sliedrecht.

advertentie
advertentie