Stapje voor stapje leren bewegen met Special Gym

12 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Omnisport vereniging Synergos biedt al sinds 1997 Special Gym. Een bewegingsprogramma voor kinderen met een motorische achterstand. Elke maandag van 16.30 tot 17.30 uur worden deze lessen gegeven in sporthal De Valk. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar kunnen zich hiervoor opgeven.

,,Kinderen kunnen te maken krijgen met een motorische achterstand die door verschillende oorzaken kan zijn ontstaan. Dit kan tot uiting komen tijdens de gymles, maar ook tijdens het sporten bij een vereniging of bij het buitenspelen. Deze kinderen kunnen vaak niet mee doen met leeftijdsgenootjes", vertelt Hanneke de Jager van Synergos. ,,Het sportaanbod van de reguliere verenigingen is in de regel niet afgestemd op deze kinderen. Daarom dreigt deze groep tussen wal en schip te vallen."

Bij Special Gym krijgen de kinderen veel individuele aandacht. Dit is mogelijk omdat de groep waarin gesport wordt, zeer klein is, namelijk maximaal tien kinderen. Plezier staat voorop bij Special Gym. Hanneke: ,,Ons motto is dat de kinderen bewegen leuk moeten vinden, voordat ze kunnen leren. Daarnaast probeert de deskundige leiding altijd eerst aan te sluiten bij wat het kind kan. De activiteiten worden zo aangeboden dat kinderen vaak aan de beurt komen en op hun eigen niveau kunnen deelnemen. Het niveau van de kinderen wordt spelenderwijs verbeterd door activiteiten stapje voor stapje moeilijker te maken."

Als kinderen hun achterstand ten opzichte van leeftijdsgenootjes hebben ingelopen, kunnen ze eventueel lid worden van een sportvereniging. In overleg met de lesgever kan gekeken worden welke sport passend is.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Hanneke de Jager via telefoonnummer 0184-413299.

advertentie
advertentie