Afbeelding

Merwede en RWA delen de punten

13 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen wist Merwede een knap opgebouwde voorsprong niet te verzilveren. In de laatste minuut mochten de Sliedrechtse korfballers zelfs blij zijn dat ze nog één punt aan de wedstrijd over hebben gehouden. Uitslag 12-12.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en de scores gingen gelijk op. Er werd kort verdedigd wat resulteerde in weinig doelpunten. De rust werd bereikt met een 5-4 tussenstand. Assistent coach Mark de Jong (Robert Bras is enkele weken uitgeschakeld door een operatie) gaf aan dat het team goed bezig was en de tweede helft dezelfde lijn door moest trekken.

Ook in de tweede helft deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Het verschil in doelpunten bleef maximaal één en een spannend slot naderde. Na 20 minuten kreeg Merwede de geest en zette een tussensprint in. De Sliedrechters namen een voorsprong van drie punten naar 10-7. Maar RWA gaf zich nog niet gewonnen en klampte weer aan. Met nog enkele minuten te gaan maakte de ploeg uit Rhoon gelijk: 11-11. Toen Rhoon ook gelijk de 11-12 maakte, dreigde het noodlot toe te slaan. Gelukkig voor de Merwedianen wist de thuisploeg in de laatste minuut nog éénmaal de korf te vinden en konden de punten worden gedeeld.

Volgende week gaat Merwede op bezoek in Leiden bij Pernix. Deze ploeg heeft haar eerste twee wedstrijden verloren en zal dus graag de eerste punten willen pakken. Aan Merwede de taak om ook de eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. Aanvang 15.30 uur.