Geslaagde presentatiedag bij Sliedrecht Sport

14 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Volleybalvereniging Sliedrecht Sport kan met veel voldoening terugkijken op een drukbezochte, zeer gevarieerde Presentatiedag 2011, waar de vereniging zich in alle facetten presenteerde aan Sliedrecht en de wijde regio. Vanaf de vroege ochtenduren, toen alle mini's zich met volle overgave stortten in de clinic van dames 1 en heren 1 tot aan de toegift in de spectaculaire show 'Sliedrecht Sport Got Talent' stond sporthal De Stoep bol van de vele, vele activiteiten.

Een jaarlijks hoogtepunt voor de allerkleinsten is een speciale training, clinic genaamd, die zij krijgen van de topspelers en speelsters uit Sliedrecht Sport Dames 1 en Heren 1. Ademloos worden de aanwijzingen van idolen als Nienke de Waard en Roy Kroon aangehoord en met optimale energie vervolgens ook zelf uitgevoerd. De opkomst was ook ditmaal zeer hoog en ook de idolen zelf genoten volop van het spektakel.

In twee speciale persconferenties in sportkantine De Stoeprand konden jong en oud kennis maken met de nieuwelingen uit de beide selecties en werd door de presentatoren Carel van Rijsbergen en Wim van Mourik een spervuur van vragen op hen afgevuurd.

Talloze teams vulden vervolgens de vloer van sporthal De Stoep om tegen aansprekende sparringpartners uit heel Nederland hun oefenwedstrijden te spelen. Zo kregen de mannen van Sliedrecht Sport 1 te maken met Flamingo's'56 uit Gennep, begin november tevens competitie tegenstander in de B-League. Duidelijk werd dat alle vaste patronen nog niet geheel waren ingevoerd bij beide teams. Een logisch verschijnsel in deze fase van de voorbereiding, die op 24 september wordt afgesloten met de competitiestart in Amsterdam tegen US. Wel staat vast dat Sliedrecht Sport met de komst van onder andere Niek de Bresser en Chris van Mullem een duidelijke, positieve kwaliteitsinjectie heeft gekregen, die de doelstelling (een plaatsje bij de eerste drie) zeker niet onmogelijk maakt. De uiteindelijke 3-1 winst op Flamingo's'56 was verdiend en sterkt Sliedrecht Sport in het zelfvertrouwen naar een goede competitiestart.

De oefenwedstrijd bij de dames had een prachtig affiche, want het bezoek van landskampioen en bekerwinnaar VC Weert leverde een spannende wedstrijd op, die door Sliedrecht Sport met 3-2 werd gewonnen. Ook hier blijken de nieuwe aanwinsten Bianca Gommans, Celia Diemkoudre en Inge Molendijk al aardig ingeburgerd te zijn. De terugkeer van Nienke de Waard vormt een extra impuls aan de hooggespannen verwachtingen bij dames 1 die de sprong naar de top van de DELA League willen gaan maken. Komend weekeinde bereidt dames 1 zich verder voor op het nieuwe seizoen door deel te nemen aan een internationaal toernooi in het Franse Valenciennes.

advertentie
advertentie