Sliedrecht krijgt te weinig met puntendeling (0-0)

14 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Verreweg het beste van het spel hebben en legio opgelegde kansen krijgen; het was wederom niet voldoende om Sliedrecht aan de overwinning te helpen. De tweede wedstrijd van het seizoen leverde weliswaar het eerste competitiepunt op, maar net als in talloze voorgaande wedstrijden deed Sliedrecht zichzelf met het behaalde resultaat ruimschoots tekort.

Door Wim van Mourik

Het debuut als eersteklasser op De Lockhorst tegen het Zeeuwse Zaamslag eindigde in 0-0 en dat mag op zich al een groot wonder heten. Meerdere honderd procent kansen zowel voor als na de rust bleven onbenut. En eigenlijk mag de thuisclub zijn doelman Patrick Bentem nog danken voor een aantal fraaie reacties op zeer gevaarlijke counters en doelpogingen van de gasten uit het kleine dorp nabij Terneuzen.

Trainer coach Ron van den Berg had een dubbel gevoel na afloop: ,,Eigenlijk kan en mag ik helemaal niet ontevreden zijn over het vertoonde spel. Wij hebben de wedstrijd voor het overgrote deel gedomineerd met goed verzorgd spel vanuit een degelijke organisatie, maar op dit niveau mag je nooit zoveel kansen onbenut laten. Achteraf mogen we nog blij zijn het deksel niet op de neus gekregen te hebben, want dat had ook nog zomaar gekund."

Sliedrecht startte furieus om snel een doorbraak te forceren maar wist geen raad met de opgelegde kansen. Daarnaast bleek ook de 17-jarige Zeeuwse doelman Michael Braafheid in uitstekende vorm te steken. Een tegenvaller was het afhaken van de centrale verdediger Dani Monteiro, die door een opspelende griep niet wedstrijdfitte was. De nieuwe aanwinst Colin Reening zakte een linie vanuit het middenveld, waar Timo Rosenbrand een prima invalbeurt afleverde.

Na rust zwakte het overwicht van Sliedrecht iets af onder invloed van de hoge temperaturen op sportpark De Lockhorst. Scheidsrechter Colle voegde daarom twee extra drinkpauzes toe aan het geheel. Met Hakan Tokul op de positie van Luciano van Harlingen trachttte Van den Berg nieuwe impulsen te geven aan de Sliedrechtse aanval, waar de met een hamstring blessure tobbende Goksel Cakir node gemist wordt. Ook de inbreng van balkunstenaar Carlitos Carvalho Rodrigues mocht uiteindelijk niet leiden tot de zege, die de ploeg dikverdiende.

Aanstaande zaterdag gaat Sliedrecht op bezoek bij Alblasserdam, dat verrassend uit de slof schoot met een 1-4 zege in Halsteren bij VVC'68. Een prima opsteker voor de mannen van Bert Buizerd, die in de ouverture van het seizoen nog met dezelfde cijfers thuis onderuit gingen tegen Almkerk (1-4). Sliedrecht kan op basis van het vertoonde spel van de laatste weken zeker opgaan voor een goed resultaat op sportpark Souburgh, echter zal het dan wel efficiënter met de kansen om moeten springen. Aanvang 14.30 uur.

advertentie
advertentie