Boekhandel Ritmeester heeft Lef!

14 september 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Boekhandel Ritmeester doet mee aan de Christelijke Kinderboekenmaand, die dit jaar het thema Lef! draagt. Van 24 september tot en met 31 oktober staan kleine en grote helden in christelijke kinderboeken centraal.

Ter gelegenheid van de actiemaand is in de winkel een breed scala aan actiematerialen rond het thema Lef! te vinden, die nu al te koop zijn. Zo zijn er drie nieuwe actieboeken verkrijgbaar tegen een speciale actieprijs. Voor de drie- tot zesjarigen is het prentenboek Sokkendief! In dit boekje gaat Pep op zoek naar de sokkendief. Zelfs al is hij soms een beetje bang, Pep blijkt een echte held. Geschreven door Elly Zuiderveld en getekend door Jeska Verstegen (uitgeverij Columbus).

Voor kinderen van zes tot negen jaar verschijnt het boek Stef heeft lef! Stef bedenkt een plan om te laten zien dat hij bijzonder is. Het boek is geschreven door Suzanne Knegt en geïllustreerd door Marijke ten Cate (uitgeverij de Banier).

Judith Janssen schreef het actieboek De mysterieuze monnik voor de leeftijd van negen tot twaalf jaar. Een historisch kinderboek dat lezers laat kennismaken met Maarten Luther, een van de grootste helden uit de late Middeleeuwen (uitgeverij Mozaïek Junior).

Voor de scholen verschijnt een speciale werkmap met lessuggesties en verwerkingen rond de verschillende aandachtspunten van het thema Lef!. De map heeft een praktisch A4-formaat met vrij kopieerbare werkbladen.

Bij boekhandel Ritmeester ligt ook weer een nieuwe actie-cd klaar. Hierop staan nieuwe liedjes van onder anderen Elly & Rikkert Zuiderveld, Marcel & Lydia Zimmer, Elise Mannah en Lee Ann Vermeulen. De cd verschijnt in de bekende serie Oké4kids. De cd's uit deze serie behoren al jarenlang tot de best verkochte christelijke kinder-cd's in Nederland. Bij de cd hoort een muziekboek, waarmee de liedjes in de klas of zondagsschoolgroep kunnen worden aangeleerd. Speciaal voor kinderkoren en scholen verschijnt een backingtrack-cd met achtergrondmuziek van Lef!, bedoeld om uitvoeringen of concerten te geven.

In de Christelijke Kinderboekenmaand 2011 doen veel scholen en kinderen mee aan een nieuwe spaaractie: 'Spaar mee voor kinderen in Bolivia'. Met dit project helpt Compassion moeders en hun jonge kinderen die in extreme armoede leven. Kijk voor meer informatie op www.compassion.nl/spaaractie.

Ritmeester is gevestigd aan de Rembrandtstraat 29 in Boven-Hardinxveld, de Tolstraat 34 in Meerkerk en aan de Pompstraat 31in Gorinchem.

advertentie
advertentie