Eerste schaakteam start met stunt tegen favoriet

17 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht is de nieuwe competitie uitstekend begonnen door  te winnen van één van de favorieten van klasse 3E Promotie 1 uit Zoetermeer. Teamleider Jerry van Rekom zag zijn team met maar liefst  5,5-2,5  winnen van het op papier veel sterkere team.

Hans Klein gaf aan bord 2 het goede voorbeeld door een sterke jeugdspeler van Promotie binnen twee uur te verslaan. De voorsprong werd geconsolideerd door de invallende teamleider, die remise speelde. Kees Wessels vergrootte de voorsprong door in het eindspel de tegenstander te "beschwindelen". Kopman Peter van den Bergh speelde een berenpartij en wist zijn sterkere tegenstander prachtig mat te zetten, waardoor de tussenstand 3,5-0,5 werd. Wim Pool maakte aan alle Zoetermeerse illusies een einde door aan het eind van de eerste tijdcontrole hard toe te slaan. Robert van Rekom moest als enige Sliedrechtspeler zijn koning neerleggen, maar Naomi Snikkers en Wout Boer bepaalden met remises de eindstand.

Na de tweede ronde van de interne competitie is André van Dieën de nieuwe verrassende koploper. De 'uitvinder van de waterbus' wist in een niet gemakkelijke partij te winnen van Adrian Mensing en werd zo, vlak voor zijn 43e verjaardag, de nieuwe nummer 1. Hij wordt gevolgd door Peter Vis die verrassend won van eerste-team speler Kees Wessels. Van Dieën en Vis hebben nu als enige nog een honderd procent score.

Van de eerste-teamspelers die deze ronde speelden wist alleen clubkampioen Peter van den Bergh te winnen en wel van Marinus van Houwelingen die zo onder de indruk van de speelstijl van Peter was, dat hij er stil van werd. De overige toppers speelden allemaal remise, waarbij vooral Gerard Kolenbrander opviel door Wim Pool. Het was voor Kolenbrander de tweede stunt op rij.

Floris Verweij speelde opnieuw een goede partij en maakte oud-kampioen Jerry van Rekom een halfje afhandig. Kampioen van de Drechtstreek Henk Prins vergiste zich in de kracht van "Pistolen'' Paul van Valen die bij zijn zoveelste come-back meteen met scherp schoot. De strijd tussen Mark van Hulst en Leo Koppelaar eindigde bijna traditioneel in remise, waarbij de wedstrijdleider een klein voordeel had op de gepensioneerde drogist.

Jorik Klein won, net als in het OKD van de oudste competitiespeler Jan Willem Kraaijeveld en nieuwkomer Cees Moes pakte zijn eerste punt bij SV Sliedrecht tegen Michiel van den Berg. Onderhoudend was de remise tussen Wout Boer en Robert van Rekom, terwijl Wim Hokken Andrew Mensing schaakles gaf.

Aanstaande donderdag spelen André van Dieën en Peter Vis tegen elkaar voor de koppositie.

advertentie
advertentie