Sliedrecht dames stuiten 'opmars' van Drechtstreek-dames

19 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Geïnspireerd door alle publiciteit en het "Hans Kraay jr-effect'' was het de dames van Drechtstreek er alles aan gelegen om tegen Sliedrecht een stijgende lijn te laten zien aan het Nederlandse volk. Hoezeer Drechtstreek ook de sympathie heeft opgewekt, het Sliedrechtse damesteam had binnen de lijnen geen enkele boodschap aan deze missie en kende geen genade met de Papendrechtse ladies: 25-0.

Bij een dergelijk groot krachtsverschil is winnen niet de grootste opgave; geconcentreerd blijven en acceptabel spel op de mat leggen is dan de uitdaging. De meeste tijd werd het spel gespeeld met zo'n vijftien spelers op minder dan de helft van het veld. Om dan niet te stranden op een levend woud van spelers, is een hoog baltempo nodig en zijn schoten van afstand een effectief wapen.

Althans, dat was het aanvalsplan dat tot uitvoering moest worden gebracht zodra het fluitsignaal van de scheidsrechter geklonken zou hebben. En daar stuitten de dames direct al op een flink probleem, want er was geen scheidsrechter toegewezen. Dankzij het netwerk van de dames wisten ze dit probleem zelf op te lossen. Patrick en Sjoerd vormden een gelegenheids arbitraal duo.

Vanaf de aftrap zat Sliedrecht haar tegenstanders direct op de huid en liet het Drechtstreek niet aan voetballen toekomen. De moedige Drechtstreek-keepster zag aanval na aanval op zich afkomen, maar gaf zich niet zomaar gewonnen. Toch moest ze voor rust elf keer de bal uit het net vissen (de massage-olie van Hans Kraay jr. zal goed van pas gekomen zijn). Na rust bleef het eenrichtingsverkeer richting het Drechtstreek-doel. Op enkele spaarzame momenten lukte het de nieuwkomers in het voetbal om aanvallend een poging te wagen. De ervaren verdediging van Sliedrecht smoorde deze situaties echter vroegtijdig in de kiem.

Na deze veredelde training, met drie punten en een bizar doelsaldo als opbrengst, wacht de Sliedrechtse dames nu pittige uitwedstrijd tegen medekoploper Noordeloos.